Українцям назвали перелік пенсійних виплат, які планують підвищити уже найближчим часом.

пенсіонери
пенсіонери

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

У повідомленні йдеться, що тим пенсіонерам, чия пенсія за віком в рамках закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" становила більше 5 тисяч гривень, додадуть до виплат ще тисячу гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Такі надбавки пояснюються фіксованим перерахунком пенсій у відсотковому співвідношенні до виплат на рівні 17-20%.

Урядовець додає, що перерахунок пенсій запланований на початок березня, підвищувати пенсії будуть за новою формулою, що враховує коефіцієнт інфляції і зростання зарплат за минулий рік в Україні.

пенсіонери
пенсіонери

Окрім того Розенко підкреслив, що на рахунках Пенсійного фонду достатньо коштів для здійснення перерахунку пенсій.

Урядовець додав, що пенсії, нижчі за мінімальну (1497 гривень), будуть підвищені до "мінімалки", а за умови перерахунку вони зростуть ще більше. Він зазначив, що такі виплати за віком в Україні отримують 2 млн осіб, і таким особам "держава гарантує мінімальну пенсію".

Нагадаємо, з 1 березня 2019 року знову підвищаться пенсії.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

На цей раз обіцяють підвищити їх на п'ятнадцять - двадцять відсотків. Більш того, починаючи з цього року планується щорічне перерахування. Такими темпами дійдемо до того, що через років так сім пенсіонери отримуватимуть виплати у розмірі середньостатистичної зарплати.

Як повідомляв раніше Знай.ua, з початку березня 2019 року українці отримають більші пенсії.

пенсіонер
пенсіонер

Влада обіцяє підняти виплати на 17-20% і, починаючи з цього року, пенсії будуть перераховуватися щорічно в автоматичному режимі.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Павло Розенко
Павло Розенко

"Це одна з головних позицій реформи, яка була введена. Тепер, незважаючи ні на що, в березні місяці, щорічно 1 березня, буде проводитися осучаснення пенсійних виплат. Вперше за останні 5-7 років ми прийшли до такого процесу, коли можемо гарантувати осучаснення пенсій всім категоріям громадян", – зазначив віце-прем'єр.

Також Знай.ua писав про те, що в Дніпрі невідомі зловмисники побили і пограбували трьох пенсіонерок.