Монетизація субсидій буде відбуватися разом з виплатою пенсії або шляхом виплати готівки в касах державного "Ощадбанку".

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, пенсіонерам вже повідомили, що вони отримають виплати від держави для оплати комуналки вже у березні, у тому числі за нинішній місяць.

"Пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року в березні разом з пенсією", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

При тому вже відомо, що решта отримувачів субсидії отримають виплати починаючи з 12 березня у найближчих відідленнях Ощадбанку.

Крім того в уряді нагадали, що отримати монетизовану субсидію можна отримати лише при повній сплаті всіх необхідних комунальних платежів.

"Домогосподарство отримає субсидію готівкою і має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використовувати на свій розсуд", - заявили в уряді.

Разом з тим варто відзначити, що українці можуть втратити квартири через борги за комунальні послуги. При цьому сума заборгованості повинна складати всього лише 20 мінімальних зарплат – 84 тисячі гривень.

Квартиру за борги можуть забрати і примусово продати і вірогідність такого рішення зберігається зараз і в найближчому майбутньому.

"Формування боргу за несплату за житлово-комунальні послуги може призвести до того, що після досягнення умовного психологічного бар'єру, який встановлюється постачальником послуги, він може порушити судове провадження. На предмет стягнення з боржника цієї заборгованості", – зазначив Никончук.

Також експерт уточнив, що постачальник комунальних послуг зможе попросити суд накласти арешт на майно з метою забезпечення виконання позову.

"І якщо у відповідача не буде реальних коштів для погашення заборгованості, суд може накласти стягнення на це майно. Іншими словами, забезпечити реалізацію на аукціоні квартири та сплату боргу за ЖКП", – резюмував експерт.

Нагадаємо, українцям повернуть гроші за комуналку.

Як повідомляв "Знай.ua", куди ми переказуємо кошти за газ, світло та воду.

Також "Знай.ua" писав, що у Гройсмана помітили шалений ріст економіки.

"Живі" гроші: як працює монетизація субсидій в Україні