У кабінетах співробітників карного розшуку, які затримали підозрюваних у підкупі виборців, СБУ і прокуратура без рішення суду проводили обшук. Принаймні, так стверджує народний депутат Антон Геращенко у своєму Facebook.

Антон Геращенко
Антон Геращенко

За його словами, 21 лютого слідчо-оперативна група поліції міста Суми після телефонного повідомлення про те, що нібито один з кандидатів роздає гроші за голосування на його користь, затримала за вказаною в заяві адресою двох громадян - Ігор М., 1974 року народження, який проживає в Києві, а також житель міста Нікополь Дніпропетровської області Віталій Л., 1984 року народження.

"Обидва громадянина, прогнозовано, відмовилися давати будь-які пояснення за фактом імовірної причетності до підкупу виборців у місті Суми. Інформацію про причетність цих громадян до підкупу виборців перевіряють", – написав він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Геращенко додав, що практично в лічені хвилини після цього "на їх порятунок за командою з Києва кинулися місцеві прокурори та працівники СБУ".

СБУ
СБУ

"Прокуратурою міста Сум розпочато кримінальну справу за фактом імовірного перевищення службових повноважень співробітниками поліції, які затримали осіб, які, можливо, здійснювали підкуп виборців. Цими хвилинами співробітники СБУ та прокуратури Сум проводять невідкладний обшук (без рішення суду) у кабінетах співробітників кримінального розшуку міста Суми", – заявив нардеп.

Геращенко також припустив, що нібито ГПУ і СБУ не хочуть, щоб поліцейські фіксували факти підкупу виборців.

Дивіться: в Уряді пропонують посилити покарання за підкуп виборців

Нагадаємо, Лукашенко оголосить позачергові вибори в Білорусі.

Як повідомляв "Знай.ua", головний помічник Зеленського розкрив всі карти слуги народу.

Також "Знай.ua" писав, що Кучма вперше розповів про ставлення до Майдану.