Поки весь світ залякає Путін сіючи загрози нападу на весь світ, в Білорусії відбувається безлад.Зовсім нещодавно стало відомо, що 22 лютого ( у цю п'ятницю) в Мінську можуть оголосити дострокові вибори президента. Можливо Олександр Лукашенко вже не може виконувати свої обов'язки? Нагадаємо, що "Батька" вже п'ять термінів поспіль був обраний на місце президента Республіки Білорусь, останній термін з 2015 по 2020 роки.

Найімовірніше, що вибори проведуть в середині квітня 2019 року. Цій новині передувала заява екс-генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена про те, що Білорусь повинна в терміновому порядку розпочати реформи, інакше в іншому випадку її спіткає доля України з війною і анексією Криму.

Про ці події розповідав у своєму повідомленні аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич. Якщо Білорусь вирішить провести дострокові вибори, це буде означати лише одне, що Мінськ поспішає і готовий внести зміни або до виборчого кодексу Білорусі, або в правозастосовної практики . Країні вкрай важливий позитивний відгук від країн ЄС та США. Таке повідомлення написав Играр Тишкевич на своїй сторінці в соцмережах. З його слів можна зрозуміти, що факт дострокових виборів може означати наявність позитивних новин від основних партнерів країни,а ткож , швидше за все, певних гарантій готовності піти на поліпшення вже устаткованих відносин.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

«Якщо в квітні, то це відбудеться у час виступу Лукашенка в парламенті. Тоді треба буде слідкувати за риторикою. А так ж враховувати розвиток відносин з сусідами (з ЄС), США (прогрес в повернення послів) і Китаєм (панда-бонди або прихід знакового інвестора). Якщо умови виконані Лукашенко забезпечив собі запас міцності на президентські вибори», - стверджує експерт.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про популярність Зеленського в гонитьбі передвиборних кампаній українських фракцій. Дмитро Гордон пояснив чим магнитизує публіку кандидат у президенти Володимир Зеленський.

Також "Знай.ua" повідомляв про попередження чинного президента України Петра Порошенка до готовністі військового удару.

Раніше "Знай.ua" сповіщав про звернення екс-президента України. Це все Порошенко.