Чинному голові держави пропонують офіційно перенести в Маріуполь обласний центр Донецької області, а саму область перейменувати в Маріупольську. Текст відповідної петиції опублікований на сайті президента.

У ній говориться: "Пропоную позбавити місто Донецьк статусу міста обласного та передати ці повноваження місту Маріуполь. Причина такого рішення ґрунтується на тому, що керівництво та жителі цього міста здебільшого проявили нелояльність до держави Україна і стали на бік російських окупантів. На противагу їм жителі Маріуполя виступили на стороні незалежної держави Україна і брали активну участь у захисті від російської окупації".

Олександр Копачов, автор документа, заявив: "Пропоную перейменувати Донецьку область в Маріупольську, призначити його (Маріуполь) адміністративним центром колишньої "Донецької" області. За мужність і стійкість, виявлену під час військових дій на захист України та підконтрольних їй територій, присудити статус міста-героя".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До закінчення збору підписів під петицією залишилося 86 днів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що бізнесмен постраждав від нападу невідомих на дорозі сполученням Миколаїв-Херсон в той час, як прямував у бік будинку. Як повідомив чоловік, його підрізав автомобіль, після чого водій і пасажири порізали колеса потерпілого. Потім до них приєднався ще один автомобіль, пасажири якого забрали у бізнесмена сумку з величезною сумою грошей.

Як повідомляв портал "Знай.uа": з бандитського угруповання на території тимчасово окупованого Донбасу пропав сербський бойовик, про що повідомила його дружина. Жінка розповіла, що він зник близько трьох місяців тому, коли його відвезли на бесіду в комендатуру Луганська. Однак там заявили, що людини з такими даними немає і ніколи не було.

Також "Знай.uа" писав, що ціна на житло в українській столиці зросла останнім часом. Середня вартість квадратного метра становить близько 23700 гривень, а мінімальна – 16300 гривень. Природно, що чим далі житло знаходиться від центру Києва, тим воно дешевше.