У них своя історія, у нас своя. Як Росія намагається переписати історію і перекреслити спільне минуле з Україною в складі Радянського Союзу. Путін зі своєю свитою намагається позбутися від України всіма можливими способами. Адже якщо ніде не буде про неї згадки, то, виходить, і країни по-суті немає.

Така агітація охопила найменших громадян анексированого полустрова Крим.

У програмі " Крим. Реалії " спеціально для 24 Каналу від проекту " Радіо Свобода " була розміщена розповідь про всі методи винищення української історії. Книги в якій йдеться про " фейкову " історію Криму - вилучать. Книга для десятого класу не сподобалася ні кримським татарам, які досить лояльно ставляться до України, ні тим, хто служить у кримській верхівці. У підручнику кримські татари - зрадники, а їх депортація - звичайне переселення.

Жінка, представниця кримських татар так прокоментувала зміст шкільного підручника: " Загалом це відверта пропаганда і відверте розпалювання міжнациональной ворожнечі. Допустить це в шкільну програму ні в якому разі не можна ".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Все було надруковано одинадцять тисяч примірників. На дану подію відредреагував депутат держдуми Руслан Бальбек: " Новий підручник з історії Криму присвятив цілу главув розділі про Велику Отечетсвинной війні, в якій наводяться якісь сумнівні розповіді про якусь нібито масову лояльність кримських татар до окупантів. Що це? Некомпетентність? Сліпа віра в не самі надійні історичні джерела? "

В підручники вказана просто абсурдна інформація : " Загальна чисельність кримсько-татарських формувань , які служили гітлерівцям зі зброєю в руках , оцінюється в 20 тисяч осіб... Більшість населення лояльно ставилося до німців,багато хто навіть допомагали".

Історик-кримознаавец Гульнара Бекірова назвала це чисто води брехнею і просить вилучити підручники з фейковою історією з навчальної програми.


Нагадаємо, раніше "Знай.uа", писав про те, як фаворитки "Євробачення" підтримали Росію.

Як повідомляв "Знай.uа", , Путін відключить інтернет в Росії.

Раніше повідомляв "Знай.uа", Гордон оцінив шанси Зеленського на перемогу в гонці предвыборчих кампаній.