Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського відповіла на звинувачення ЦВК і політиків в передвиборній агітації за допомогою серіалу "Слуга народу - 3". Позицію Зеленського озвучив спікер з питань ходу передвиборної кампанії Зе!Команди Дмитро Разумков в інтерв'ю УН.

Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков
Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков

Так, він заявив, що "якщо рано чи пізно з'явиться кандидат Голобородько (головний герой "Слуга народу", - ред.), можливо, це була б його агітація, але точно не Зеленського".

Володимир Зеленський (автор "Кварталу 95")
Володимир Зеленський (автор "Кварталу 95")

"Агітація не з фонду дійсно заборонена. Якщо у нас рано чи пізно з'явиться кандидат Голобородько, можливо, це була б його агітація. А кандидат Зеленський у серіалі виконує свої професійні обов'язки, будучи актором і керівником студії. Зйомки в серіалі – це його професійна діяльність, і якщо користуватися цією логікою, то телеканали не повинні були б показувати професійну діяльність чинного ні гаранта Конституції, ні народного депутата Юлії Володимирівни. Чому саме професійна діяльність Зеленського викликає у представників влади алергію? У серіалі ніхто не агітує за Зеленського, ні проти Порошенка чи Тимошенко, тому в розумінні закону, він точно не є агітацією", - заявив спікер.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Також Разумков розповів і про безкоштовні концерти Кварталу 95 і про те, чи є ці фільми частиною кампанії.

"Ні, це частина гастрольної діяльності, а не передвиборної кампанії. Ці концерти були заплановані давно і на них продані квитки. Якщо гастрольний тур був обіцяний, то куплені квитки повинні отримати оплачені ними послуги", - заявив він.

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

"гастрольна діяльність у них була досить регулярній. Після виборів ми сподіваємося все-таки, що Володимир Олександрович буде займатися іншою діяльністю і в різні тури, в тому числі "томос-тури", їздити не буде, а буде займатися безпосередньо обов'язками Президента України", - сказав Разумков.

Нагадаємо, експерт назвав 5 причин зростання рейтингу "смішного" кандидата Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа у мережі набирає популярність проект #ВибориБезБрехні, де аналізуються висловлювання кандидатів у президенти і їх слова перевіряються на чесність

Знай.uа писав, кримінальні авторитети погрожують зірвати вибори