Спікер з питань ходу передвиборної кампанії Зе!Команди Дмитро Разумков розповів про позицію Зеленського щодо мовного питання. Про це він розповів в інтерв'ю УН.

Так, спікер розповів, що програмі Зеленського чітко записано, що єдиною державною є українська.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Щодо Південно-Сходу зауважу, що Зеленський – єдиний кандидат, у якого достатньо збалансований рейтинг по всій території України на відміну від Тимошенко та Порошенка, у яких є серйозні регіональні перекоси. У Зеленського високі рейтинги на Півдні і в Центрі і більш менш рівноцінно розподілений електорат на Заході і Сході. Так, на Заході трохи менше, але жорсткого перекосу немає, як у опонентів. Тому, можна говорити, що Зеленський є кандидатом, який може об'єднати країну. З приводу мови, у програмі чітко записано, що єдиною державною є українська. Це питання має бути раз і назавжди закрите і його нічого обговорювати. Також записано, що має бути нормальне і шанобливе ставлення до інших мов. А щоб розвивати українську мову треба йти не методами батога, а методами пряника. Потрібно виробити велику кількість стимулюючих механізмів, щоб популяризувати українську мову", - розповів він.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Також раніше повідомлялося, що кандидат в президенти України від партії "Слуга народу" Володимир Зеленський оприлюднив свою передвиборчу програму:

"Україна, де відкрити бізнес можна за годину, отримати закордонний паспорт – 15 хвилин, а проголосувати на виборах – за одну секунду, в Інтернеті. Де немає оголошень "Робота в Польщі". країна, з якої не поїдуть наші діти. А тепер про те, як це зробити. Те, що я презентую, – це не просто моя програма. Це мої цінності. Це те, у що я вірю і чому готовий служити", - говориться в коментарі до програми.

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

Саме воля народу, висловлена на референдумі 1 грудня 1991 року, – народила Україну як державу. З того часу у нас не було референдумів, на яких народ вирішував би щось, вважає Зеленський.

Нагадаємо, кандидат у президенти України опозорився на форумі в Давосі.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленськийвідзначає подвійне свято.

"Знай.иа" писав, з'явився сімейний архів іменинника з "Кварталу 95".