Єдиний державний перевізник "Укрзалізниця" вирішила двічі підняти вартість квитків. Таке рішення приймуть тому, що в 2018 році збиток від пасажирських перевезень досяг 10 млрд грн. Про це повідомив директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев.

Пасажирські перевезення, які повинні фінансуватися з державного бюджету, з 1996 року не отримали ані копійки й наразі субсидуються за рахунок виконання "вантажних послуг", заявив представник "Укрзалізниці".

Протягом минулого року збитки "Укрзалізниці" від подорожей українців потягами сягнули більше 10 млрд грн, повідомив керівник економічного відділу.

Варто зазначити, що вартість палива та електроенергії постійно зростає, нагадав він, підкресливши, що "Укразалізниця" вимушена коригувати ціну на квитки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Разом з тим, директор зазначив, що відсутність відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян, яке покладене на місцеві органи самоврядування, додає підприємству збільшення збитків ще на 800 мільйонів гривень на рік.

Нагадаємо, Укрзалізниця потрапила в гучний скандал, нагадує фільми жахів. Пасажири державної компанії "Укрзалізниця" неодноразво скаржаться на поганий сервіс та низьку якість послуг. Так вона знову потрапила в гучний скандал через неякісне обслуговування. На цей раз в мережі показали умови в поїзді № 118 "Буковина" за маршрутом "Київ-Чернівці".

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Укрзалізниця змусила пасажирів терпіти: поїзд весь на понтах, а жоден туалет не працює. За квитки пасажири віддали понад 600 гривень, а в туалет потрапити не змогли.

Також "Знай.ua" писав, що "Укрзалізниця" підніме ціни на квитки у іржавий мотлох: дорожче, ніж на літаку. В "Укрзализниці" заявили, що у 2019 році планується підняти ціни на квитки на чверть. Як запевняють у компанії, для беззбиткового перевезення українців потрібно підняти тарифи у два рази.