Конгрес США розгляне законопроект, що пропонує американській розвідці збирати дані про фінансові активи президента Росії Володимира Путіна і його соратників.

Володимир Путін
Володимир Путін

Документ, розроблений демократкою Вальдес Демінг і республіканкою Еліс Стефанік, викладений на сайті Демінг. На думку авторів законопроекту, російський уряд використовує корупцію для утримання влади й ослаблення демократій.

"Найкращий спосіб провести наступ на владу Путіна і його прихильників – простежити за незаконними і засекреченими фінансовими потоками, які фінансують їхні операції", – заявила Демінг. Текст законопроекту нагадує, що Росію звинувачують у втручанні в демократичні інститути в США.

Путін
Путін

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Документ пропонує американському розвідувальному співтовариству (16-ом відомствам, які займаються збором розвідувальної інформації) простежити за джерелами збагачення оточення Путіна і його особисто, щоб з’ясувати, хто з російських олігархів полегшує "корупційні практики Володимира Путіна".

Володимир Путін
Володимир Путін

У Кремлі закликали не сприймати законопроект всерйоз.

"Навряд чи варто до цього ставитися серйозно, швидше за все, це такі русофобські потуги, до яких ми вже навчилися ставитися з іронією», – заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков. Він додав, що Путін «навряд чи в курсі такої ініціативи".

Варто нгадати, що у січні 2018 року Міністерство фінансів США оприлюднило «Кремлівську доповідь» – список осіб, наближених до президента Росії Володимира Путіна, щодо яких можуть бути запроваджені санкції. У документ увійшли 210 осіб.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що жінки з "Батьківщини" вирішили підсидіти Юлію Тимошенко.

Також ми писали, що депутатка розлютила українців сумкою за десятки тисяч. А наймолодша депутатка не розлучається з сумкою дорогого італійського бренду.