Під час спілкування шанувальників автомобілів на єврономерах з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським з'ясувалося, що по «пільгам», які ввела Ніна Южаніна, на розмитнення українці втратили кілька мільйонів гривень.

Питання з розмитненням евроблях стояло досить гостро, але після законів піврічної давнини багато євробляхерів поставило хрест на своїй мрії. Як відомо, глава АЕС (Авто Євро Сили) демонстративно спалив свій автомобіль, щоб не платити державі величезні податки.

Крім того, Зеленський підняв тему євроблях, а також обговорив проблему стану українських доріг.

У свою чергу власники євроблях натякнули потенційному президенту, що в нашій країні одна з найвищих ставок на розмитнення автомобілів, в той час як рівень життя і зарплат одні з найнижчих в Європі.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Згідно з підрахунками автолюбителів, вартість розмитнення не повинна переходити 10% межу вартості автомобіля. У спільноти любителів авто на єврономерах навіть є відповідний проект закону, який вони представили Зеленському.

Крім цих 10% — 1,5% буде становити безпосередньо митний збір і 3% — військовий на підтримку армії. Тобто, у підсумку — не більше 15%. Щодо ціни на авто, то вона не ринкова, і змінити тут щось навряд чи вдасться.

Так чи інакше, кандидат у президенти погодився розглянути пропозицію, бо кому як не водіям знати, що не так з процедурою.

Ще євробляхери вказали на жахливий стан доріг в Україні. Виходить, що купивши авто на іноземних номерах, сплативши його розмитнення, вони витрачають купу грошей на відвідування СТО. Бо мало яка машина витримає такі «ямкові ремонти».

Нагадаємо, що Верховний Суд виніс на користь шоумена рішення за позовом журналістки Юлії Литвиненко. Суд не виявив жодних порушень з боку Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський бурхливо відреагував на гучне розслідування журналістів Bihus.Info про схеми, які очолив син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Також портал Знай.uа писав, що штаб Зеленського замовив виготовлення рекламних бордів, які будуть розміщувати поряд з вже існуючими бордами інших кандидатів. На них будуть написи: "І це я!", "І це Володимир Зеленський".