Питання пенсії зараз стоїть дуже гостро. Це болюча тема для українських пенсінеров. Поки вони виживають на ті мізерні гроші, які виплачує держава, хтось шикує і може собі дозволити кілька банок ікри на тиждень.

Поговоримо більш предметно.

Припустимо, мінімальна пенсія в Україні для людей старше 65 років з трудовим стажем 50-35 років становить 1669 грн. Запам'ятали цю цифру?

Тепер займемося математикою. Щоб заплатити за комунальні послуги взимку (беремо найменшу однокімнатну квартиру) буде потрібно трохи більше 1000 гривень. Потім потрібно закупити продукти на місяць, а це ще 1500 гривень (якщо харчуватися нормально - жири, білки, вуглеводи, А НЕ МІВІНА). Далі беремо до уваги засоби гігієни та побутові витратні матеріали - 500 грн. Ми тільки почали цей список, а у нас вже набігло на 3 тисячі гривень витрат. Ось так виживають українські пенсіонери!

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

АЛЕ !!! В Україні є пенсіонер, який скаржиться на суму виплат. І це перший президент нашої країни Леонід Кравчук. Відомо, що він отримує щомісяця 18 тисяч гривень.

Леонід Кравчук приходить в лють від думок, що у нього маленька пенсія. Більш того, він ображається на тих, хто відкрито зізнається йому в тому, що розмір його пенсії шокує своїми масштабами.

Примітно, що Леоніда Кравчука обурює, що в Україні немає президентських пенсій, а тільки депутатські. Мовляв, чому він повинен отримувати виплати на рівні з депутатами?

За словами екс-президента, він не раз піднімав питання про те, щоб в Україні ввели президентські пенсії (на даний момент їх взагалі немає), але його ніхто не чує. Цікаво чому?

Повернемося до математики.

Припустимо, у екс-президента хороша квартира з відмінним ремонтом. За комуналку він може платити близько 2000 гривень. Імовірно. Далі візьмемо до уваги гігієну і побутові штуки - 1000 гривень на місяць. Одяг, нехай буде, 3000 грн. Далі проїзд (або бензин), особисті витрати і різне по-дрібниці - 5000 грн в місяць. Зауважте, ми шикуємо. У нас набігло вже на 11 тис грн. Тепер ще цікавіше - їжа. Не забуваємо, в запасі у нас ще 7 тис гривень. Припустимо, на ці гроші екс-президент може дозволити собі червону ікру (не найдешевшу), устриці або будь-які інші морепродукти, а найголовніше якісну та смачну їжу. Якщо дуже сильно захотіти, то ще можна відкладати гроші.

Відзначимо, Леонід Кравчук не вважає себе меркантильним і зацикленим тільки на грошах. Він просто хоче справедливості і бажає отримувати пенсію, яку він заслужив, а не те, що дають.

До слова, Леонід Кравчук вважає, що цієї пенсії йому недостатньо, так як він був ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ. А тепер питання на засипку: чим вам запам'ятався Леонід Кравчук під час правління країною?

Нагадаємо, Леонід Кравчук прокоментував кандидатів в президенти.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Кравчук дав пораду Вакарчуку і Зеленському.

Також Знай.ua писав, Порошенко помітили в найдорожчому ресторані.