У Санкт-Петербурзі на Невському проспекті увечері 1 березня пройшли поодинокі пікети на підтримку територіальної цілісності України. Таким чином російські активісти доєдналися до акцій, що відбулися у низці країн у п'яту річницю незаконної анексії Криму.

У такий спосіб активісти пропагували участь у всесвітньому флешмобі "Крим – це Україна!", написала активістка Ольга Смирнова на своїй сторінці у Facebook.

#КримЦеУкраїна #CrimeaIsUkraine #StopPutinsWarInUkraine ПРОТИВ АННЕКСИИ КРЫМА И ВОЙНЫ С УКРАИНОЙ - ПИКЕТЫ В ПЕТЕРБУРГЕ,...

Geplaatst door Ольга Борисовна Смирнова op Vrijdag 1 maart 2019

Учасники прийшли із плакатами "Крим – не мій! Крим – це Україна" і "Путін – міжнародний терорист".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Примітно, що лише темою анексії Криму протестувальники не обмежились, активісти також засудили війну на Донбасі.

"Ми продовжили участь у всесвітньому флешмобі "Крим – це Україна!", Варто зазначити, що триватиме флешмоб до 16 березня, висловивши таким чином своє ставлення до окупації територій України, але цим не обмежилися: частина плакатів була присвячена антивоєнної темі", - написала Смирнова.

Активісти розповіли, що обійшлось без пригод та затримань. Єдиний інцидент – напад неадекватного перехожого, який спробував вирвати прапор України з рук учасника акції.

До речі, у Росії як єдиний різновид публічної акції, яка не вимагає узгодження з владою, дозволений одиничний пікет. Учасники таких заходів, щоб уникнути звинувачень у "масовій акції", не стали розтягуватися вздовж проспекту на достатній відстані одне від одного. Однак активісти знайшли вихід - вони змінюють один одного з різними плакатами в одному місці.