Росія нарощує потужності свого флоту навколо Криму. Країна-агресор прагне контролювати та впливати на країни Чорноморського регіону.

Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко під час міжнародної конференції в Одесі під назвою "Одеські дебати: об'єднання України, Чорноморського регіону і трансатлантичних партнерів".

За словами Воронченка, РФ протягом 250 років прагне домінувати в Чорноморському регіоні. Утім, після захоплення в полон українських моряків, у Москві переслідують три основні цілі.

"Перша – легалізація територіального моря навколо Криму. Друга – домінування і створення якомога найпотужнішого формування на території Автономної республіки (Крим – ред.). Третє – вплив на країни Чорноморського регіону і спроби втручання в їхні внутрішні справи", – повідомив адмірал.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нині Росія активно нарощує міць Чорноморського флоту й планує до 2020 року збільшити кількість воєнної техніки там майже у 2 рази. Зорема, Воронченко повідомив, що угрупування Криму збільшить кількість крилатих ракет "Калібр".

"Зараз їх сумарний залп становить 86 одиниць корабельного складу, і до 2020 року, за нашими даними, вони намагатимуться підвищити цей потенціал до 168 ракет у залпі. Друге – створення Росією сильного угруповання в Азовському морі. Це – 105 катерів і кораблів, що виконують завдання нібито захисту їх кордонів, яких немає", – зауважив командувач ВМС.

Українські військові також порахували щільність розміщення російських кораблів на акваторію в Азові – це один корабель на 350 кв. км. У Каспії цей показник, для порівняння, становить один корабель на 4 тис. кв. км.

При цьому, у ВМС кажуть: Росія завжди застосовувала брудні методи – шантаж і блеф.

"Наприклад, доповідають про вдалий залп двох ракет, але насправді була лише одна, яка в ціль не влучила", – розповів Воронченко.

Адмірал називає спроби РФ тиснути на країни Чорноморського регіону "раковою пухлиною". Наслідки дій агресора цілком помітні в Україні – на Донбасі та в Криму, у Молдові – на території Придністров'я, в Грузії – у Південній Осетії.

Нагадаємо, що Пентагон готує "Троянського коня": росіяни вибухнули новим маразмом і пояснили, до чого там "п'ята колона".

Як повідомляв портал "Знай.uа", екс-адвокат президента США дав шокуючі свідчення в суді: договори з Росією, расизм і брехня.

Раніше "Знай.uа" писав, що Російська Федерація планує провести сухопутний коридор на анексований Крим в її плани входять окупація Миколаївської та Херсонської областей.