Адвокат Еміль Курбедінов запевнив, що з архієпископом Сімферопольським і Кримським ПЦУ Климентом все добре.

Зазначимо, у тимчасово окупованому Сімферополі у відділення поліції до незаконно затриманого архієпископа Православної церкви України Климента прибув адвокат Еміль Курбедінов. Про це адвокат повідомив у Facebook.

"З Архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом все добре. Перебуваю поруч у відділі поліції. Зараз даємо пояснення. Всі подробиці пізніше", - написав він.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У свою чергу уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що архієпископа Климента затримали за сфабрикованими обвинуваченнями за начебто крадіжку з церкви. Про це йдеться у дописі омбудсмена на сторінці у Facebook.

"Тільки-но мені вдалося зв‘язатися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом (Кущем), якого було незаконно затримано окупаційною поліцією на автовокзалі міста Сімферополя. За словами Климента, зараз він знаходиться в одному з райвідділків поліції Сімферополя. Приблизно годину тому його вивели з автобусу, пояснивши, що у його сумках знаходяться речі, які ніби то було вкрадено ним з церкви", - зазначила Денісова.

За словами архієпископа Климента, у поліції лише через півгодини після затримання дізнались, ким він є. Саму ж справу сфабрикували майже одразу. Денісова вважає, що причиною для затримання Климента стала його запланована поїздка до СІЗО у Ростов-на-Дону для відвідання українського політв‘язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було надано дозвіл.

"РФ боїться, що усьому світові стане відома правда щодо стану здоров‘я Павла. Їм є, що приховувати! До цього судове засідання по Павлу перенесли, коли в Росію приїхав лікар, який мав розповісти про реальний стан здоров’я політв’язня", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Криму схопили архієпископа Климента.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Броварах невідомий скоїв наїзд на чоловіка, який згодом від отриманих травм помер.

Також "Знай.uа" писав, що Вселенський патріарх Варфоломій заявив про те, що надання Томосу Православній церкві України не буде виноситися на обговорення зібрання предстоятелів православних церков і Всеправославного собору.