Президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано повстав проти втручання Путіна у зовнішні відносини країни та в черговий раз позначив рівень політичного хаосу, який панує в Російській Федерації.

Під час державної наради, яка проходила за участю уряду та президента країни Олександра Лукашенка і була присвячена інтеграційному процесу і співпраці з різними організаціями Європи, глава Білорусі розкритикував істерію Росію з цього приводу. Про це пише Рoliteka.

Під час засідання Лукашенко зазначив, що в Російській Федерації гостро сприймають бажання Білорусі співпрацювати і розвивати відносини з країнами Євросоюзу і США.

"Ось ця співпраця із Заходом сьогодні викликає якусь алергію і часом істерику у нашого головного партнера - Російської Федерації, у окремих політиків. Питається, чого ви впадаєте в істерію? Нашу продукцію на ринок не пускають, дармоїдами обзивають, виштовхують, тиснуть, де тільки можна, - нам що, сховатися під плінтус і там сидіти? Як сховаєшся: десять мільйонів чоловік і країна, яка знаходиться на перехресті всіх доріг? Якщо перед нами закривають двері одні, другі, треті, ми шукаємо четверті для того, щоб нормально існувала держава", - сказав Олександр Лукашенко.

Remote file

Крім того Олександр Лукашенко підкреслив, що якщо перед його країною Росія закриває всі двері, то Білорусь змушена шукати інші шляхи.

"Для того щоб нормально існувала держава. Нам нікуди не треба повертатися. Ми в такій ситуації, що нам треба постійно вертіти головою, тому що перебуваємо в епіцентрі подій - в центрі Європи. Навіщо нам шукати щастя за тридев'ять земель, якби були нормальні економічні відносини з Росією, якби ми могли, - як ми залізобетонно домовся в Союзній державі, в ЄАЕС, - вільно торгувати, переміщати товари, могли переміщатися люди, отримувати послуги, нас не ображали?"- сказав білоруський президент.

Крім того на нараді було порушено питання щодо відносин з НАТО.

Президент Білорусі зазначив, що поряд з Білоруссю розташовані три країни, які є членами НАТО, а тепер і Україна прагне потрапити в Альянс.

"Тому слід налагоджувати на засадах взаємоповаги відносини з НАТО, які в кінцевому підсумку зміцнювали б безпеку нашої країни, - переконаний глава держави. - Ми з ними повинні розмовляти, ми не повинні на них дивитися, як на ворогів".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Нагадаємо, Лукашенко відхрестився від Путіна та подарував Україні надпотужну зброю

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко розповів, ким стане Порошенко після виборів

Також Знай.ua писав, Лукашенко оголосить позачергові вибори в Білорусії