У понеділок, 25 лютого, стало відомо про те, що Білорусь надала Україні зброю для допомоги в зміцненні оборони на окупованому Російською Федерацією Донбасі. Про це передає портал FN.

Так, повідомляється, що Україна отримала кілька тисяч протитанкових керованих ракет випуску 1989 року марки 9М124 згідно з указом президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Варто уточнити, що такі ракети використовують в танках Т64БВ, які «Укроборонпром» модифікував 2 роки тому. Крім того, така ракета може потрапляти в ціль на відстані 4,8 кілометрів. На думку експертів, ця зброя допоможе в зупинці військового конфлікту на Донбасі.

Також Білорусь постачає в Україну електроніку для «Скіфів» (протитанкових ракетних комплексів). Найближчим часом їх будуть використовувати в операції Об'єднаних Сил у взаємодії з ПТРК «Стугна-П».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше ми писали про те, що на тлі виходу Індії спільного з Росією проекту FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), який передбачає створення на основі Су-57 першого індійського винищувача п'ятого покоління, з'явилася інформація про те, що в Сирії ці винищувачі також не спрацювали.

Два Су-57, які побували в Сирії протягом двох тижнів, навряд чи могли б зробити які-небудь корисні місії, а прогрес Росії в плані Су-57 йде дуже повільно, в результаті чого немає ніякої гарантії, що літаки отримають бажані функції.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився з приводу того, наскільки важким є життя президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, білоруси експортували українцям кам'яного вугілля на 50,36 мільйона доларів, що в 798 разів більше, ніж у 2017 році. При цьому обсяги експорту антрациту з Білорусі в Україну за рік зросли в 307 разів і склали 8,82 мільйона доларів.

Також портал Знай.uа писав, що перший віце-спікер ВР від партії "Блок Петра Порошенко" Ірина Геращенко відповіла на заклик Пушиліна до переговорів. У себе на сторінці в Facebook вона повідомила, що з представниками окупантів ЛНВ і ДНР ніякого діалогу не буде.