На керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого у посла США в Україні Марі Йованович вже з'явилися свої плани. Відомо, що дипломат запропонувала зняти його з займаної посади.

Про це Марі Йованович заявила в одному з недавніх інтерв'ю для українських журналістів, повідомляється на офіційному сайті посольства США.

Назар Холодницкий
Назар Холодницкий

"Для цілісності антикорупційних інституцій повинен бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор. Того, хто був спійманий на наданні консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності за звинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці справи", - підкреслила вона.

Посол додала, що у відношенні винних у корупції повинно проводитися розслідування, суд і якщо вину доведено, вони повинні потрапити за ґрати.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Марі Йовановіч
Марі Йовановіч

"Щоб так було, всі елементи антикорупційної архітектури повинні бути присутнім і працювати ефективно", - підсумувала Йованович.

Варто нагадати, що журналіст Денис Бігус розповів, як ГПУ, НАБУ і СБУ пов'язані з корупцією у сфері оборони. Зокрема, Бігус зазначив, що українців шокує крайнє розслідування журналістів, які покажуть, як правоохоронці закривають очі перед злочинами в Укроборонпромі.

"Якщо вірити генпрокурора, то вони розслідують викрадення кілька років. І за цей час жодних зрушень, усунень чи арештів ... Але і з ГПУ і СБУ, і НАБУ - у фіналі ми розповімо, як їх представники пов'язані з корупцією в обороні", - заявив журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що корупційний скандал в українській оборонці продовжує обростати новими подробицями. Нещодавно з'явилася інформація, що цікавить всіх: хто "злив" журналістам компрометуючу листування. Свою версію щодо цього виклав один з фігурантів скандалу - бізнесмен, який співпрацював з НАБУ і колишній боєць батальйону "Донбас" Євген Шевченко.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли про шикарний подарунок екс-президента Ігорю Коломойському.

Як повідомляв Знай.uа найбільшу мережу квартирних злодіїв накрили у Києві: тікаючи, спалили останню ниточку.

Знай.uа писав, столичні парковки залишаються в руках криминалитетов: Київрада не проголосувала за продаж на ProZorro.

Дивіться відео по темі: