Путін завершує формувати ударні з'єднанання на кордоні з Україною для повномасштабного вторгнення.

Путін
Путін

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

У повідомленні йдеться, що Росія готує низку диверсій на передовій і в тилу.

Разом з тим начальник Генштабу Віктор Муженко наголосив, що українським Збройним силам "є ким і чим зупиняти російські танки і літаки".

Муженко не виключає диверсій на передовій у період перед виборами президента України.

"Ми відстежуємо значну активізацію противника в інформаційному просторі, де шляхом серії інформаційних і психологічних операцій він намагається впливати на особовий склад. Також паралельно з цим ми не виключаємо проведення низки актів прямої дії у формі диверсій і саботажу поблизу передової і в глибокому тилу", – заявив начальник Генштабу ЗСУ.

Він також додав, що українські військові вживають необхідних заходів для запобігання таким сценаріям. Так, у 2019 році в українській армії стане вдвічі більше нової техніки порівняно з попередніми роками.

ЗСУ
ЗСУ

Перш за все, це – оновлення і прийняття на озброєння комплексів протиракетної оборони і модернізованих ракет до них, укомплектування українськими протитанковими комплексами Сухопутних військ, десантно-штурмових військ і морської піхоти.

Окрім того планується доукомплектування військ легкоброньованою автомобільною технікою та оновлення парку вантажної техніки. Стане більше також і українських безпілотників у розвідувальних та артилерійських підрозділах.

Підрозділи Повітряних сил України укомплектують наявними засобами радіолокаційної і радіотехнічної розвідки. Планується також значно оновити корабельно-катерний склад ВМС України.

Нагадаємо, окупований Донбас перетворився для Володимира Путіна на "валізу без ручки" - контроль над територіями та спонсорування бойовиків потребують мільйонних вливань з пошматованого девальваціями бюджету РФ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо, що Російська Федерація може в будь-який момент вторгнутися в Україну й почати повномасштабну війну у всіх областях.

Також Знай.ua писав про те, що Європейський Союз вже давно розглядає можливість надати Україні доступ в світову систему протиракетної оборони.