Національне антикорупційне бюро закрило кримінальну справу за фактом ймовірного незаконного збагачення мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це кажуть у поліції.

Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

"Справу закрили 28 лютого", - повідомила поліція.

Зазначається, що справу вирішили закрити, оскільки кримінальну відповідальність за незаконне збагачення скасували.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Труханова звинувачують у справі "Краян" про розкрадання 185 мільйонів гривень при продажу заводу.

Антикорупційне бюро у своєму Facebook повідомило, що в справі "Краян" Труханова звинувачують у корупційному злочині за іншою статтею - ч. 5 ст. 191 КК України.

НАБУ
НАБУ

"Всупереч моральним переконанням, на виконання рішення Конституційного Суду, який фактично узаконив незаконне збагачення в Україні, детективи #НАБУ почали закривати кримінальні провадження за статтею 368-2 КК України. Серед вже закритих – справи за фактами незаконного збагачення чиновників і суддів, а також мера Одеси.

Щодо останнього, то нагадуємо, що Одеський міський голова уже звинувачується у заволодінні 185 млн грн міського бюджету. Справа стосовно нього слухається в Малиновському районному суді Одеси.

Рішення КС про визнання неконституційною ст. 368-2 до цього судового процесу відношення не має, оскільки чиновник звинувачується в корупційному злочині за іншою статтею – ч. 5 ст. 191 КК України. Детективи НАБУ також продовжують розслідування інших фактів можливої протиправної діяльності голови Одеської мерії.

Загалом, рішення КС змушує детективів закрити 65 кримінальних проваджень, але тільки в частині незаконного збагачення. У той же час інші факти корупційної діяльності в рамках цих виробництв, кваліфіковані за статтями не скасованими КС, будуть і надалі.", - повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, Корупційний скандал в оборонці: стан Гладковського розсекретили на всю Україну

Як раніше повідомляв "Знай.ua", У Трампа вирішили долю Холодницкого: цього не уникнути

Також Знай.ua" писав про те, що Бігус розповість, скільки коштує дозвіл на корупцію від СБУ, ГПУ і НАБУ: зачекайте, це буде вражаюче