У середу, 6 березня, стало відомо про те, що Кабінет Міністрів України заборонив входити в будівлю уряду особам, зовнішній вигляд яких може ображати людську гідність і громадську мораль або не відповідає загальноприйнятим правилам пристойності.

Відповідне рішення український уряд ухвалив на засіданні в середу. Крім того, забороняється вхід особам, дії яких можуть бути небезпечними для оточуючих людей.

Уточнюється, що дане нововведення замінило норми попередньої редакції, згідно з якою відвідини будівлі уряду заборонялися в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Також у документі передбачається перелік осіб, яким видають службові посвідчення, бейджі, тимчасові або постійні перепустки у форматі пластикової картки із безконтактним електронним носієм. Крім цього, регулюється питання організації проходження представників засобів масової інформації.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, відвідування уряду представниками ЗМІ відбуватиметься за одноразовими перепустками, які видають на замовлення підрозділу секретаріату кабінету міністрів, який відповідальний за взаємодію зі ЗМІ.

При цьому є окремі випадки, за умови великої кількості запрошених ЗМІ, коли прохід через пости охорони допускається за письмовим замовленням підрозділу секретаріату, з пред'явленням журналістського посвідчення.

Варто відзначити, що дані зміни запроваджені для спрощення порядку відвідування будівлі уряду посадовими, службовими особами, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства.

Нагадаємо, що більшість українських політиків останнім часом все менше нагадують європейських лідерів. І навіть не через свою діяльність, а зовнішній вигляд, по якому можна сказати про людину багато чого.

Як повідомляв портал Знай.uа, заява міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію, в березні-квітні виплатять індексацію в сумі 2410 грн, викликала неабиякий ажіотаж.

Також портал Знай.uа писав, що серед українських міністрів найвищу зарплату за січень отримав глава Міноборони Степан Полторак – 81,1 тисячі гривень.