Українська держава, захищаючи свою цілісність і незалежність від агресії Російської Федерації, змогла звільнитися від культурної окупації, в якій перебувала протягом багатьох років.

Про це розповів президент України Петро Порошенко під час заходів з нагоди 205-ї річниці з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка на Тарасовій горі в Каневі, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко

"Ми звільнилися від культурної окупації, яка аж ніяк не менш небезпечна, ніж окупація фізична. За останні п'ять років українська мова, україномовна пісня, україномовна книга, україномовне кіно отримали надійні позиції в просторі навколо нас, а головне – в наших серцях, серцях всіх українців", – заявив Петро Порошенко.

Також президент зазначив, що Україна домоглася цього, не порушуючи права носіїв інших мов.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Варто нагадати, що сьогодні відзначається 205 років від дня народження українського письменника та поета Тараса Шевченка. Ця дата співпадає з активним будівництвом незалежності нашої країни. Про це написав у Twitter Петро Порошенко.

"Сьогодні особлива дата – українці відзначають 205-ту річницю народження нашого великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Слова Генія надихали покоління борців за незалежність нашої Батьківщини, і сьогодні надихають нас. Як і заповідав Шевченко, будуємо Україну великою країною вільних і заможних людей", – написав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чинний глава держави Петро Порошенко відвідає Закарпатті 15 березня. Про це стало відомо із заяви місцевих ЗМІ регіону. У повідомленні йдеться, що нині чинний президент України Петро Порошенко, з одноденним візитом приїде на Закарпаття і привезе Томос.

Нагадаємо, Путін чи Порошенко: Меркель сколихнула світ.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський розповів, як закінчить війну на Донбасі і переможе Путіна: план вже на столі.

Знай.uа писав, Порошенко зробив екстрене звернення до українців: руйнується найважливіше.

Дивіться відео по темі: