Тих, хто передав журналістам інформацію про зловживання в оборонній сфері України, розшукують за допомогою поліграфа, про що повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

Прокурор розповів про те, що перевірка проводиться із застосуванням детектора брехні. Він додав, що в генпрокуратуру доступ був лише у військових прокурорів і уточнив, що тих документів, які показали у розслідуванні, не було навіть у нього на столі. Луценко уточнив, що листування з телефону Жукова дістали технікою МВС.

Юрій Луценко

Луценко повідомив, що службову перевірку проводить Генінспекція, при цьому вони запрошують для проходження поліграфа всіх, кого вважають за потрібне. Ці слова прозвучали на питання про те, чи правда, що головного військового прокурора Матіоса також змусили проходити поліграф.

Варто нагадати, що скандал почався 25 лютого, коли команда Bihus.info опублікувала розслідування про схеми розкрадання в оборонному комплексі України. Основною фігурою в розслідуванні є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. В даний час Олег Гладковський, а також концерн "Укроборонпром" збираються подати на авторів розслідування до суду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Юрій Луценко

Президент України спочатку припинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а потім звільнив його з займаної посади 4 березня. Також трохи раніше Юрій Луценко повідомляв про те, що розслідування журналістів про злочини в оборонній сфері співпало за часом із закінченням слідства генпрокуратури.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що журналіст Денис Бігус анонсував гучне розслідування про те, як копи закривають очі на злочини в Укроборонпромі: "Якщо вірити генпрокурору, то вони розслідують викрадення кілька років. І за цей час жодних зрушень, усунень чи арештів ... Але і з ГПУ і СБУ, і НАБУ - у фіналі ми розповімо, як їх представники пов'язані з корупцією в обороні".

Як повідомляв портал "Знай.иа": після події в Укроборонпромі журналісти вирішили з'ясувати, чим володіє син колишнього заступника секретаря РНБО. Як виявилося, бідним його назвати ніяк не можна, незважаючи на молодий вік.

Також "Знай.иа" писав, що радник Міністра внутрішніх справ прокоментував ситуацію з підкупом кандидата в президенти Юрія Тимошенко: "Юрію Тимошенку пощастило, що його не кинули і поруч не знайшли візитку Юлії Тимошенко. З Луценко Кононенко (СБУ) - станеться".