Аудит "Укроборонпрому" буде проводитися однією з всесвітньо відомих аудиторських компаній, яких налічується чотири, про що заявив Петро Порошенко під час свого виступу на телеканалі ICTV в неділю, 10 березня.

Гарант наголосив: "Аудит "Укроборонпрому" - щоб довіряли і міжнародні партнери, бажано, щоб робила одна з чотирьох всесвітньо аудиторських компаній. Інші - менший рівень довіри".

Петро Порошенко

Також він запевнив у тому, що до перевірки кожного контракту компанії залучать Рахункову палату, аудиторську службу, а також інші відповідні органи. Другим завданням Порошенко вважає відсутність у всіх сумнівів щодо рішучості і ефективності дій уряду.

Третім завданням президент назвав розслідування вчинених злочинів: "Якщо замішані чиновники високого рангу - це компетенція НАБУ і САП. Всі розуміють, що президент не має жодного впливу на ці розслідування, розслідування має бути незалежним".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Петро Порошенко

Порошенко акцентував увагу на тому, що взяти участь у розслідуванні та поінформувати суспільство повинні, якщо виявлять, ГПУ, ДБР або хто-небудь інший. Глава нашої країни підкреслив: "Це має бути абсолютно прозоро, громадськість повинна бути добре обізнана - що і як там відбувається".

На закінчення Порошенко сказав: "Якщо це буде шоу, причому шоу роблять ті, хто крав на армії - колишні міністри, колишні прем'єр-міністри, - я не дам цього зробити".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що заповзятливий військовослужбовець української армії вирішив трохи підзаробити і виніс з розташування частини тепловізор. Надалі він продав прилад і відправив його поштою в Івано-Франківську область.

Як повідомляв портал "Знай.uа": генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що витік інформації щодо Укроборонпрому шукають за допомогою перевірок на поліграфі. Він також зазначив, що доступ до документів був у невеликої кількості осіб.

Також "Знай.uа" писав, що експерт розповів українцям про передвиборчі обіцянки, які Порошенко дав жителям нашої країни 5 років назад, а також про те, які з них він виконав.