Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову в декларуванні недостовірної інформації.

Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Про це у понеділок, 11 березня, повідомили в САП.

"Холодницький (керівник САП) вручив особисто Труханову підозру за ст. 366-1", – стверджує джерело.

Варто нагадати, що наразі мера Одеси зараз допитують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами джерела, Труханов не очікував виклику на допит і почав говорити керівнику САП про "політичне замовлення".

"В кінці побажав Холодницькому, щоб його вже пошвидше звільнили з посади", – розповіли у САП.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook САП нагадала, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Санкція ст. 366-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро закрило кримінальну справу за фактом ймовірного незаконного збагачення мера Одеси Геннадія Труханова.

"Справу закрили 28 лютого", - повідомила поліція.

Зазначається, що справу вирішили закрити, оскільки кримінальну відповідальність за незаконне збагачення скасували.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у НАБУ не змогли розблокувати мобільні телефони, які були вилучені у двох підсудних - мера Одеси Геннадія Труханова та його зама Павла Вугельман.

Також Знай.ua писав про те, що у четвер, 27 грудня, на черговому засіданні суду у Одесі за "справі Краян" сталася незвичайна ситуація між представником ЗМІ та охоронцями мера Геннадія Труханова.