Раніше в Україні розглядали двох людей з шоу-бізнесу на посаду президента України. Мова йде про шоумена та коміка Володимира Зеленського та лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука. Нещодавні результати опитувань свідчать, що кожен п'ятий українець проголосував би за Вакарчука.

Таку результати опитувань оприлюднила соціологічна група "Рейтинг" на початку березня.

Серед опитаних 64% не хотіли б бачити Вакарчука серед кандидатів, 17% не змогли відповісти на це питання. Найбільше таких серед виборців на території Західної України та Києва. Вони симпатизують чинним кандидатам на пост очільника країни, зокрема Гриценку, Зеленському та Порошенку.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Зазначимо, що за даними соціологічного опитування Володимира Зеленського підтримують 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати. Майже три чверті опитаних вважають, що головним мотивом голосування за "смішного кандидата" є очікування змін у країні, тому що він ніколи раніше не був у політиці. Натомість 18% натомість респондентів переконані що цей феномен викликаний бажанням помсти "старим політикам" за те, що вони зробили з країною.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дослідження соціологічної групи рейтинг тривало протягом тижня з 1 по 7 березня 2019 року. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 1,5%. Участь у ньому взяли 5000 респондентів, віком від 18 років і старше з різних регіонів країни.

Нагадаємо, що астрологи оцінили шанси кандидатів у президенти: що віщують зірки Зеленському, Тимошенко та іншим претендентам. Вони розглянули кілька ймовірних кандидатур на пост, які останнім часом визначилися у суспільстві як лідери рейтингів.

Як повідомляв "Знай.ua", український президент Петро Порошенко мріє стати депутатом Європейського парламенту після того, як піде з посади президента.

Також "Знай.ua" писав, що Вакарчук готує власний політичний план.