З'явилася інформація, що починаючи з квітня населення України платитиме за блакитне паливо вище ринкової ціни. Голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв повідомив ще кілька неприємних новин.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Коболєва в Facebook.

ціна на газ
ціна на газ

"Ціна на європейському ринку за останні місяці знизилася настільки, що з квітня українські газові трейдери, ймовірно, пропонуватимуть газ за ціною нижчою, ніж поточна ціна, встановлена для населення в постанові про ПСЗ (постачання за спеціальним зобов'язанням). З урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна виходить на рівні приблизно 8380 грн/тис. кубометрів, а населення платить за 8550 грн (або більше, тому що газзбути маніпулюють з обсягами і норм)", - написав глава "Нафтогазу".

Коболєв думає, що виходом із ситуації може стати скасування режиму ПСЗі відкриття ринку побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2019 році українцям обіцяють велику середню зарплату Доходи громадян можуть зрости до 12 тисяч гривень, збільшившись на 20%. Однак за 12 тисяч віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що не впевнений в конкретності озвученої суми. Він не виключає коливання розміру зарплати у разі, якщо зі своїми завданнями не впорається Нацбанк.

Варто нагадати, що Наглядову раду "Нафтогазу України" виступив з пропозицією до Кабінету міністрів затвердити компенсацію чолі компанії з середньомісячною зарплатою 10,5 млн грн, а з урахуванням перемоги в Стокгольмському арбітражі – трохи більше 28,5 млн грн. З такою заявою виступив глава наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд до прем'єр-міністра Володимиру Гройсману.

Нагадаємо, зарплата Коболєва розлютила Україну: могли врятувати не одне життя на ці гроші.

Як повідомляв Знай.uа розсекречено зарплату Коболєва в "Нафтогазі": вистачить обігріти половину України.

Знай.uа писав, влада продовжила з Коболєвим контракт, віддячивши йому за знищення українців.

Дивіться відео по темі: