Агресія з боку Російської Федерації щодо українських кораблів, а також захоплення їх екіпажів не дає спокою як українському уряду, так і світовій громадськості, які всіляко намагаються достукатися до неадекватних російських політиків. На жаль, всі спроби поки ще не увінчалися успіхом, і уряд ЄС був змушений вкотре вдатися до санкцій щодо країни-агресора.

Москва відповість Брюсселю на індивідуальні санкції щодо восьми громадян Росії, які ввела Рада Євросоюзу у п'ятницю, 15 березня в результаті керченської агресії 25 листопада минулого року, про що стало відомо з повідомлення прес-служби МЗС РФ.

Володимир Путін

У Кремлі відкидають звинувачення на адресу росіян і заявляють, що українські екіпажі були затримані внаслідок "провокації" з їх боку. У заяві підкреслили: "Привід для внесення наших співвітчизників у нелегітимні санкційні списки ЄС вражає своїм лицемірством і цинізмом... Повністю не відповідають дійсності твердження про те, що Росія "порушила міжнародне право" і безпідставно застосувала силу".

Також у відомстві переконані, що рішення Ради ЄС "свідчить про неповагу до права Російської Федерації на забезпечення захисту державного кордону".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Володимир Путін

У міністерстві уклали: "Це - безвідповідальний шлях, який тільки заохочує Київ до продовження політики провокацій, що несе загрозу безпеці Російської Федерації та іншим державам Причорноморського регіону, зокрема членам самого Європейського союзу. Російська сторона не залишить без відповіді недружню акцію ЄС".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в акваторії Азовського моря відбулися навчання, які призначалися для підтримки дій кораблів ВМС та Державної прикордонної служби України із складу Об'єднаних сил.

Як повідомляв портал "Знай.uа": військові країни-агресора увірвалися на незалежну територію Грузії, окупували село Хурвалеті, а всіх його жителів взяли в полон.

Також "Знай.uа" писав, що командувач Об'єднаними силами на Донбасі генерал-лейтенант ЗСУ Сергій Наєв заявив, що основним завданням українських військових є реінтеграція окупованих територій.