Туреччина зробила важливу заяву щодо півострова Крим. Вона не визнає незаконну анексію Криму і підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Туреччини, розміщеній на сайті відомства. А також на сторінці посольства України в Туреччини у Twitter.

"Туреччина не визнає окупацію Криму та результати псевдореферендуму, що відбувся 16.03.2014, а також висловлює рішучу підтримку кримським татарам", - йдеться у повідомленні посольства.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Туреччина вважає, що Росія порушила міжнародні правила. А також країна висловила підтримку Україні.

"Українська Автономна Республіка Крим була анексована Російською Федерацією в порушення міжнародного права на підставі незаконного референдуму, що відбувся п'ять років тому в цей день (16 березня). У зв'язку з цим ми повторюємо, що не визнаємо фактичну ситуацію, викликану цим актом, і підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Туреччини.

Крим
Крим

У міністерстві підкреслили, що ситуація з корінним населенням Криму — кримськотатарським народом — продовжує залишатися для Туреччини пріоритетною.

"Ми будемо продовжувати підтримувати кримських татар, щоб вони жили в мирі та безпеці на своїй історичній батьківщині, зберігаючи свою самобутність", - сказано в заяві.

Зазначимо, що 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Нагадаємо, що відомий астролог передбачив майбутнє Криму: "Перейде до Туреччини".

Як повідомляв портал "Знай.uа": мешканці окупованої Ялти поклали квіти до пам'ятника легендарного поета Тараса Шевченка.

Також "Знай.uа" писав, що у Держдумі вирішили перейменувати Крим: назвати по-російськи.