Для нашої країни настали не найкращі часи, і складна економічна ситуація змушує безліч наших співвітчизників шукати кращого життя за межами України. Багато їдуть на заробітки і чимало тих, хто назад на Батьківщину не повертається. Ситуація досягла таких масштабів, що українська влада просто не може на неї не реагувати.

Українська діаспора повинна мати два громадянства, переконаний міністр закордонних справ Павло Клімкін, про що він розповів у своєму недавньому інтерв'ю. Дипломат заявив, що українці, які змушені виїжджати за кордон на заробітки, а також ті громадяни, які живуть за кордоном, є частиною України.

Павло Клімкін

Клімкін зазначив: "Українці змушені покидати Україну, щоб працювати за кордоном. Це не є катастрофою, але це мегавиклик для України. І ці люди теж є частиною України". Крім того, він додав, що послідовно виступає за надання таким людям можливості мати подвійне громадянство.

Міністр закордонних справ резюмував: "Я вважаю, що ми повинні прописати критерії. Звичайно, ми до цього дійдемо. Ми втрачаємо тисячі і тисячі українців, які могли б працювати тут, і не тільки в державних органах чи якійсь бюрократії або бізнесі, але також створювати сучасну українську культуру".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Павло Клімкін

Варто відзначити, що Клімкін неодноразово висловлювався про те, що визнавати російське громадянство українців другим Київ не буде.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Польщі підрахували точну кількість заробітчан, які знаходяться на території країни. Зробили це за допомогою смартфонів, а цифра, отримана в результаті, склала 1,27 млн осіб.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Австрія є однією з популярних серед заробітчан країн, оскільки володіє кількома безперечними перевагами. Ми зібрали кілька історій від українців, які знайомі з нею не з чуток.

Також "Знай.uа" писав, що Ізраїль є мрією багатьох українців, однак насправді життя там не таке безхмарне, як може здатися. Деякі українці зіткнулися з несподіваними труднощами і складними умовами роботи.