Хто б не став президентом за підсумками виборів, повороту в бік Росії не буде навіть при найгіршому варіанті. Про це розповів журналист Сергій Руденко.

Через два тижні українці будуть обирати нового президента країни. Реальні шанси очолити державу, судячи з соцопитуваннями, сьогодні мають Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко. У кожного з трьох фаворитів кампанії є своє бачення майбутнього країни.

Якщо оберуть Порошенка

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Свою виборчу кампанію Петро Порошенко побудував на жорсткій антиросійської риторики. У разі обрання Порошенка на другий президентський термін ми будемо свідками не тільки руху України до Європи, але і продовження нинішньої політики щодо РФ, політики подвійних стандартів - гучних політичних заяв і тихою торгівлі з агресором.

Якщо оберуть Тимошенко

Юлію Тимошенко найчастіше звинувачують у зв'язках з Росією - починаючи з часів, коли вона торгувала російському газом як бізнесмен, і закінчуючи кабальними для Києва газовими угодами, які вона уклала з Володимиром Путіним у часи свого прем'єрства. "Московська зозуля", "ставлениця Путіна", "рука Кремля" - ось далеко не повний перелік кліше, використовуючи які, її противники намагаються знизити рейтинг Юлії Володимирівни.

Цілком очевидно, що в разі приходу до влади Юлія Тимошенко продовжить політику України щодо вступу в НАТО і ЄС.

Незрозумілий Зеленський

Якою буде Україна при президентах Порошенко і Тимошенко, ми можемо собі уявити. Обидва в українській політиці по 20 років. Перший очолює українську державу в останні п'ять років, друга - три роки була головою уряду. А ось Україну президента Зеленського уявити поки що важко. Він не політик. Хоча зараз і є, як свідчать соціологи, лідером президентської кампанії. Обіцянки коміка "всіх посадити" після перемоги не дають чіткого уявлення, яку ж країну він збирається будувати. Не виключено, що з приходом Зеленського на Банкову у Верховній раді дуже швидко сформується опозиція, яка не дозволить йому зробити різких рухів.

Хто б не переміг на президентських виборах в Україні, очевидно, в житті держави почнеться новий період. Повного повернення назад не трапиться. Шлях країни визначено чітко - в Європу.

Нагадаємо, Тимошенко завдає нищівного удару... по своїй фігурі: нове відео.

Як повідомляв Знай. ua, невгамовна Ніцой пішла війною на Зеленського і "Квартал 95": лови хвилю, Вова.

Також портал Знай. ua писав, що простий боєць ЗСУ знищив рейтинги Тимошенко та Зеленського за пару хвилин.