Адміністрація польського президента Анджея Дуди відмовилася запрошувати російського президента Володимира Путіна на заходи, які приурочені до 80-річчя початку Другої світової війни.

Про це стало відомо завдяки повідомленням польських ЗМІ.

"Серед запрошених країн Росії немає", - заявив у розмові з радіо RMF FM представник президента Польщі Анджея Дуди Блажей Спихальський.

Анджей Дуда
Анджей Дуда

За словами довіреної особи польського президента, запрошені на урочистості в Польщу повинні бути тільки члени Європейського Союзу, НАТО та країн Східного партнерства (Білорусь, Молдова, Україна, Вірменія, Азербайджан, Грузія).

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Запрошення мають сучасний, а не історичний характер", - додав Спихальский.

Варто нагадати, що президент РФ Володимир Путін у своєму найближчому оточенні визнав, що анексія Криму була серйозною помилкою, однак не має наміру визнавати цей факт публічно. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передають ЗМІ. Крім того він додав, що для Путіна піти з Криму — це як "зробити харакірі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський президент Володимир Путін продовжує жорстку політику цензурування ЗМІ та Інтернету. Глава Російської Федерації підписав скандальні закони про фейкові новини і неповагу до влади. Обидва документи президент схвалив практично одночасно. Цю інформацію повідомляє інформаційне агентство ТАСС. Профільні відомства РФ сумнівалися в обох ініціативах ще на стадії схвалення Держдумою.

"Традиційні медіа" заблокують, якщо редакція не вживе заходів після отримання повідомлення про видалення інформації. Сайти без реєстрації ЗМІ заблокують за фейкову новину без попередження.

Нагадаємо, Україна стоїть на порозі третього Майдану: головну загрозу показали одним фото.

Як повідомляв Знай.uа окупанти "реанімували" Кримський міст до приїзду Путіна: може впасти з кортежем Кремля.

Знай.uа писав, "Труп Путіна" влаштував шоу в українському Криму: фото, відео.

Дивіться відео по темі: