Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський поділився з українцями прогнозом перед президентськими виборами, перший тур яких відбудеться вже 31 березня.

Про це пише "Апостроф".

Корчинський прокоментував популярність серед українців канддата у президенти Володимира Зеленського, феномен якого зараз обговорюють в усьому світі.

"Зеленський - це авантюра Коломойського. А я не вважаю, що державою повинен керувати Коломойський. Я вважаю, що президентом України повинен бути етнічний українець, що живе українськими архетипами і використовує українську мову. Казах, єврей можуть бути ким завгодно, а президент - це національний символ. Як повинен бути у нас український національний прапор, що не прапор Ізраїлю, Казахстану, а прапор України. Тому президент - це символ, це його основна функція. Зеленський не любить українську мову, не є етнічним українцем, тому він не може бути національним символом України. Крім усього іншого, якщо Путін по-справжньому зацікавить Зеленського, то він під нього ляже. Його тут нічого не тримає. І ті, хто чисто з протестних міркувань голосують за Зеленського ... знайдіть когось іншого з протестних міркувань і голосуйте за нього. Але вони голосують, мені здається, від дуже великої безвідповідальності або тому, що так само не люблять державу, як Зеленський", - вважає Дмитро Корчинський.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Не оминув головний націоналіст гострим слівцем і корупційний скандал в Укроборонпром.

"В Україні велика корупція, але всі в ній так чи інакше задіяні. Ми розуміємо, що корупція, особливо в оборонній сфері - ганебна штука, але не було б корупції, я та мої товариші сиділи б зараз у в’язниці. Я дивився, як працює некорумпована поліція в європейських країнах. Це гірше, ніж наша корумпована поліція, це не так комфортно для громадян, ми звикли до корупції. Є російський тип корупції, він неприйнятний: коли ти змушений платити чиновнику за те, щоб він виконував свої обов’язки. Є український тип: коли чиновник бере у тебе гроші за те, щоб не виконувати свої обов’язки. Нам у багатьох випадках зручно, щоб чиновники не виконували свої обов’язки. Саме така атмосфера загальної участі і перешкоджає спротиву корупції", - вважає Корчинський.

Нагадаємо, Олег Соскін, директор Інституту трансформації, прокоментував скандал із прослуховуванням офісу кандидата у президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за Володимира Зеленського на виборах президента України готові проголосувати 34% українців, які визначилися зі своїм вибором.

Також Знай.ua писав про те, що перед виборами Президента України 31 березня велика частина українців задається питанням, за кого з кандидатів віддати свій голос.