Олег Соскін, директор Інституту трансформації, прокоментував скандал із прослуховуванням офісу кандидата у президента Володимира Зеленського.

Про це пише видання Новини України – From-UA.

Оточення Петра Порошенка не знайшла серйозного компромату на Зеленського, і тому було вирішено прослуховувати кандидата в президенти, вважає Соскін.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Експерт переконаний, що наздогнати перед другим туром кандидата в президенти Володимира Зеленського ні Петро Порошенко, ні Юлія Тимошенко вже не можуть: він однозначно виходить у другий тур.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Ще тижні три тому Зеленський ніким не сприймався всерйоз. Було таке переконання, що до 8 березня цей кандидат зніме свою кандидатуру. Я думаю, що у Порошенка і його людей була в цьому впевненість, мабуть, велися якісь переговори. Але Зеленський не говорив ні так, ні немає, і його не сприймали серйозно, а коли кинулися сприймати всерйоз, Порошенко вимагав інформацію на нього компромат. А де його взяти? Після того, як оточення Порошенко не знайшла серйозного компромату на Зеленського, вони вирішили, що треба, як і на інших, ставити прослуховування", - підкреслив експерт.

На думку Олега Соскіна, для подібних цілей у Петра Порошенка існує "спеціальна структура".

"У Порошенка, як і у всіх диктаторів, особливо в Латинській, Центральній Америці, є так званий "чорний ескадрон". Вони завжди є у диктаторів - ті, хто виконують брудні доручення свого повелителя. Вони відповідним чином отримали команду. Але оскільки вони тупі, то вони і виконували цю команду теж тупо. Вони ж не врахували, що зараз і в інших теж є можливості промоніторити, просканувати - поставлені прослуховуючі пристрої або немає", - зазначає експерт.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"А далі треба ж було комусь брати на себе відповідальність за це, тому, я так розумію, що СБУ взяла на себе відповідальність, що начебто вона там якусь спецоперацію проводила. Змусили Грицака розгрібати після Порошенко. І це все призвело до того, що рейтинг Зеленського піднявся ще вище, і він зараз - на найвищій сходинці кандидатів президентського рейтингу", - резюмував Олег Соскін.

Нагадаємо, СБУ проводили спецоперацію з використанням спеціального технічного обладнання негласного отримання інформації відповідно до ухвал Київського апеляційного суду.

Як повідомляв раніше Знай.ua, реальні шанси очолити державу, судячи з соцопитуваннями, сьогодні мають Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.

Також Знай.ua писав про те, що Володимир Зеленський, незважаючи на те, що незабаром візьме участь у президентських виборах нашої країни, не перестає радувати фанатів студії Квартал 95 яскравими і смішними номерами.