Нещодавно повідомили, що у проекті Закону "Про внесення змін у Податковому кодексі України" планують внести ще один пункт. Його дія блокуватиме військовий збір.

Згідно із проектом закону, опублікованим на сайті Верховної Ради 22 березня, скасування військового збору зменшить розкрадання бюджетних коштів. Ініціаторами законопроекту стали депутати Вадим Рабинович, Юрій Бойко та Наталія Королевська. Автори нововведень в первісну версію документа мотивують свою пропозицію тим, що це запобігатиме розкраданню коштів з оборонного замовлення.

Зокрема, призупинення сплати військового збору допоможе у розслідуванні справи з "Укроборонпрому" і завершення аудиту Державного концерну в рамках сформованої ситуації. На сьогоднішній день всі кошти військового збору йдуть у державний бюджет.

Варто нагадати, що ставка збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування загального місячного (річного) оподатковуваний дохід

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Примітно, що у виключних випадках з відокремленими підрозділами (територіальними громадами) Державна фіскальна служба іноді йде на винятки. Тоді представники таких організацій військовий збір сплачують в міський бюджет щодо розташування будівель та підприємств, в яких працюють наймані працівники.

Нагадаємо, боржникам замінять субсидії: що отримають українці замість "живих грошей". Зараз субсидія не призначається, якщо у домогосподарства є місячне прострочення з оплати компослуг.

Як повідомляв портал Знай.ua, пенсіонерам нарахуют одноразову допомогу в сумі 2400 грн. Першу половину виплатили у березні, наступні слід чекати після виборів.

Також Знай.ua писав про те, що влада відмовилась надавати субсидію громадянам, які мають старі котли та сподивають забагато газу.