В мережі ходить новий фейк, що стосується кандидата в президенти України Володимира Зеленського. У мас-медіа "запустили" хвилю фейків про приховування майна кандидатом, передає прес-центр "Зе!Команди".

"За три дні до виборів Президента України Володимира Зеленського намагаються дискредитувати. У мас-медіа запущена чергова хвиля фейків щодо "приховування майна" Володимиром Зеленським при декларуванні. Безпідставність звинувачень знову очевидна!", - написали в telegram-каналі "Зе!Команди".

Повідомляється, що Зеленський не обіймає жодної із посад на державній службі, тому декларувати нерухомість він не повинен.

"Закон про запобігання корупції однозначно вказує на те, що інформацію про бенефіціарну власність (простіше кажучи, майно, яке декларант контролює через юридичну особу) вказують лише ті суб'єкти декларування, які займають відповідальні та особливо відповідальні посади, а також суб’єкти декларування, які обіймають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, відповідно до переліку посад, встановлених Законом.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Враховуючи те, що Володимир Зеленський не обіймає жодної із посад на державній службі, він не мав, і не має обов'язку декларувати нерухомість, власником якої є компанія, заснована Володимиром. Натомість, вказана компанія була задекларована у декларації Володимира у повній відповідності до чинного законодавства.

А твердження авторів фейку про "п’ятнадцятикімнатність вілли" – це лише додаткове підтвердження цинічного наклепу. Могли б вже і 150 кімнат написати, для більш "сенсаційних" заголовків", - написали в каналі.

Раніше ми писали, що кандидат у президенти України Володимир Зеленський оригінально відповів на флешмоб, запущений лідером української рок-групи "Океан Ельзи" Святославом Вакарчуком. Відповідна реакція з'явилася в офіційному акаунті Зеленського в Instagram. На думку координатора штабу Зеленського Олександра Корнієнка, заяви Вакарчука пов'язані з нерозумінням суті того, що відбувається навколо президентської кампанії шоумена.

Нагадаємо, що Зеленський розповів, з ким хоче зустрітися в другому турі.

Раніше, портал Знай.uа повідомляв, що кандидат витягнув Кошового з ліжка заради важливої місії.

Також, Знай.uа писав, що Пальчевський назвав ім'я нового президента України.