Стало відомо, як екс-президент утікач України Віктор Янукович і його дружок, екс-керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт відмивали гроші. Світло на правду пролила міжнародна журналістська організація OCCRP (Проект по викриттю організованої злочинності і корупції). Виявляється, відмиванням незаконних грошей вони займалися через Swedbank.
Як з'ясувалося, "у справі" була компанія-одноденка. Вона була створена спеціально для того, щоб переводити хабарі Януковичу і гроші Манафорта.
Янукович зареєстрував чотиримільйонні хабарі в якості авторського гонорару за книгу, яку він нібито написав. А щоб операція виглядала "чистіше", гроші були пропущені через ряд компанії, книгу, яку він, як заявлялося, написав. Ці гроші пройшли через ряд компаній, включаючи Vega Holding Limited. Ця компанія, в свою чергу, перерахувала понад 25 мільйонів доларів на користь Inlord Sales LLP – компанії, яка фігурувала у справі Пола Манафорта.

У лютому 2012 року Inlord переклав майже мільйон доларів на рахунок Манафорта на Кіпрі. Цей дохід Манафорт приховав від влади в США.

Також SVT виявило, що Vega перерахувала 100 тисяч доларів організації "Проект перехідних демократій" (Project on Transitional Democracies). Ця організація, за повідомленням видання Vice News, співпрацювала з Манафортом над організацією зустрічей Януковича з американськими посадовцями.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у США ініціювали розслідування шпигунства Ситника після заяву Луценка - ЗМІ.

Також повідомлялося, що Манафорт "вигнав" Мюллера з насидженого крісла: залишилися лічені години.

Прокуратура нагадала, що з 2006 до 2018 року Манафорт незаконно лобіював інтереси режиму Януковича, отримував гроші від російського олігарха Дерипаски і багато разів спілкувався з конгресменами і сенаторами, які не знали, що він отримує гроші за просування інтересів іноземців в США. Звинувачення відзначило, що Манафорт діяв проти базових демократичних принципів, стверджуючи, що Янукович абсолютно правильно посадив у в'язницю колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, Манафорт почув другий вирок.

Як повідомляв "Знай.uа", найдорожчі речі в житті Трампа - це вам не батон з унітазом.

Також "Знай.uа" писав, що в'язниця скандального дружка Януковича краще вашого курорту.