У найближчі дні спеціальний прокурор США Роберт Мюллер завершить свою роботу на цій посаді.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що це пов'язано із завершенням офіційного розслідування справи про можливе втручання Росії у вибори президента США у 2016 році.

Раніше ми писали, що політтехнолог екс-президента України Віктора Януковича і колишній керівник виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт почув вирок без права на помилування. Сидіти в місцях, не настільки віддалених, Манафорт буде 7 з половиною років. Його справу розглянули в суді Вашингтона, і підсумок розгляду виявився сумним для скандального політика.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вперше за 1,5 року, поки ведеться справа, Пол Манафорт сам особисто звернувся до суду, не полишаючи інвалідного крісла. Підсудний заявив, що розкаявся і попросив про помилування на поважний вік. Манафорт вперше звернувся до судді.

Також Манафорт сказав, що розкаюється в усьому, що зробив, і тепер він зовсім не той чоловік, якого заарештували восени 2017 року. Підсудний попросив не набавляти йому терміну більше вже присуджених на минулому тижні трьох років, адже йому вже 70, і він єдиний опікун своєї 66-річної дружини. Однак позиція захисту вкрай розбігалася з цією скромною заявою – фактично, адвокат заявив, що це політичний процес.

На суді Манафорту висунули звинувачення в передвиборній змові команди Трампа з Кремлем, багаторічному ухиленню від податків, банківські махінації та змові проти інтересів Сполучених Штатів.

Прокуратура нагадала, що з 2006 до 2018 року Манафорт незаконно лобіював інтереси режиму Януковича, отримував гроші від російського олігарха Дерипаски і багато разів спілкувався з конгресменами і сенаторами, які не знали, що він отримує гроші за просування інтересів іноземців в США. Звинувачення відзначило, що Манафорт діяв проти базових демократичних принципів, стверджуючи, що Янукович абсолютно правильно посадив у в'язницю колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, Манафорт почув другий вирок.

Як повідомляв "Знай.ua", найдорожчі речі у житті Трампа - це вам не батон з унітазом.

Також "Знай.ua" писав, що в'язниця скандального дружка Януковича краще вашого курорту.

Тимошенко і Зеленський вийдуть до другого туру: у Порошенка немає шансів. Олеся Бацман