Екзит-пол - процедура опитування громадян, яка дає найточнішу можливу інформацію про майбутні результати виборів, як по всій країні, так і по її регіонах.

Екзит-поли проводять досить тривалий час перед виборами, щоб можна було зрозуміти динаміку зростання або падіння кандидатів.

Останні дані показують, що в Україні зараз немає явно лідера в президентській гонці, тому можна сміливо готуватися до другого туру.

Останнє опитування буде проводитися саме на виборних дільницях, де у людей будуть питати за кого вони проголосували. Практика показує, що екзит-поли зазвичай досить точні, наприклад, в 2014 році, коли Петро Порошенко отримав 55.7% голосів, екзит-поли показали, що за нього проголосувало 54.7% опитаних.

У цьому ж році екзит-поли поки що показують, що лідером буде Володимир Зеленський - у нього 25,1% голосів.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Тож, ймовірно, дізнатися підсумки виборів можна буде ще до офіційного оголошення результатів підрахунків.

Нагадаємо, Україна буде обирати нового главу країни 31 березня, якщо в першому турі він не буде обраний, то президентські вибори зажадають і друге голосування, яке буде проходить приблизно 21 квітня. Znaj.ua буде тримати вас в курсі і висвітлювати головні новини.

Нагадємо, вибори президента України відбудуться 31-го березня. На цю дату призначений перший тур - попередні дані виборів показують, що жоден з учасників і близько не дістає до 50-відсоткової позначки. Ми будемо тримати вас в курсі всіх новин, які стосуються виборів в Україні, включаючи результати екзит-полу, як першого, так і другого туру.