Під час кожних виборів в Україні, і президентські-2019, імовірно, не стануть виключенням, виникали проблеми із запрошеннями на виборчу дільницю - багато людей їх просто не отримували.

вибори в Україні
вибори в Україні

Що робити та куди звертатися у таких випадках, українців проінформувала ЦВК.

У разі, коли виборець не отримав у визначений законом час запрошення на вибори президента, необхідно перевірити, чи є його ім'я у списках.

Роздруковане запрошення повинні надіслати до 25 березня. Його направляють на адресу реєстрації громадянина, якщо до цього не були внесені зміни у дані списків. Однак якщо навіть лист не прийшов, це не означає, що ви не маєте права голосувати.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Один з варіантів перевірити наявність своїх даних у списках виборців - скористатися онлайн сервісом Державного реєстру виборців, кажуть у ЦВК.

В окремому розділі "Перевірка включення" заповнити поля персональними даними, ввести код, який прийде на вказаний e-mail (код дійсний протягом 15 хвилин), після чого система видасть результат. Весь процес займе приблизно п'ять хвилин.

Другий спосіб - звернутися безпосередньо на виборчу дільницю за місцем офіційної реєстрації. У комісії зобов'язані надати відомості про включення в число виборців та проінформувати, чи можете віддати свій голос у день виборів за одного з кандидатів. Роздруковані списки мають бути на кожній виборчій дільниці, їх зобов'язані пред'являти на першу вашу вимогу.

Нагадаємо, до президентських виборів 2019 залишилися лічені дні, але багато виборців досі не визначилися, за кого ж вони голосуватимуть.

вибори в Україні
вибори в Україні

На сьогоднішній день офіційний список кандидатів зменшився із заздалегідь заявлених рекордних 44 осіб до 39. Із президентських перегонів вибули 5 осіб.

Як повідомляв раніше Знай.ua, до старту головної події цієї весни залишається менше двох діб.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Та поки одні із нетерпінням чекають дня виборів, інші обговорюють побоювання щодо виникнення ймовірних надзвичайних ситуацій на дільницях. Тож, які заходи безпеки заплановані на 31 березня в столиці та куди звертатися у разі виявлення підозрілих дій, дізнавалися Знай.ua.

Також Знай.ua писав про те, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко офіційно розпочала свою передвиборчу кампанію.