У неділю, 31 березня, проходять вибори президента України. У штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського з цього приводу відбувся брифінг, передає Politeka.

Представник штабу Олександр Корнієнко повідомив, що за інформацією спостерігачів штабу - 18,9% така явка виборців була станом на 12 годин.

Найбільше активні — 24% — в Одеській області, Київській, Полтавській та Луганській:

"Наші цифри перевершують дані ЦВК", — повідомляють в штабі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Дуже багато звернень від виборців - 1800 звернень, колл-центр працює в інтенсивному режимі. Дуже багато порушень зі списками, багато мертвих душ. Ми хочемо зрозуміти рекорд цього - поки це чоловік, який помер в 1995 році — опинився в списках", - зазначають представники Зеленського.

Крім того, порушення фіксуються і на самих виборчих дільницях, де українці влаштовують провокації.

"Робимо акти і будемо використовувати для юридичного захисту. Хтось намагався винести бюлетень, хто підпалити. Кидали запальну суміш в скриню для голосувань", - пояснюють у штабі кандидата.

Найголовнішим порушенням у штабі називають те, що спостерігачів просять знімати бейджі, хоча це незаконно.

"Від 500 до 1500 гривень — це суми, які пропонують виборцям на руки, за чутками. Найбільш проблемні регіони — станом на зараз немає масового джерела. Поки що немає більше-менше. За спостерігачами Київська область, Білої Церкви зірвали бейдж і зняли і виклали в Фейсбук", - повідомляють в штабі.

Нагадаємо, вибори президента України 2019: хід голосування, явка, перші порушення.

Як повідомляв Знай. ua, українка показала, як порушують закон на ділянці.

Знай. ua писав про порушення на виборах президента України 2019.