Підрахунок голосів після першого туру президентських виборів в нашій країні триває і вже оброблені 73% протоколів. Станом на 12.40 1 квітня ситуація виглядає наступним чином:

Володимир Зеленський - 30,43%

Петро Порошенко - 16,14%

Юлія Тимошенко - 13,18%

За ними слідують Юрій Бойко (11,53%) і Анатолій Гриценко (7,07%).

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

До цього вже повідомлялося, що Володимир Зеленський, згідно з попередніми результатами підрахунків, займає лідируючу позицію практично у всіх регіонах України, за винятком Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Луганської та Донецької областей.

З іншого боку, чинний український президент Порошенко отримав першість у трьох областях: Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській. Крім цього, за нього проголосувало більшість виборців на закордонному окрузі.

Після того, як всі дільниці закрилися, всі попередні опитування та дослідження продемонстрували абсолютне лідерство Володимира Зеленського. Згідно з проведеними опитуваннями в день виборів, кандидат впевнено зайняв перше місце з результатом близько 30% голосів.

Також варто відзначити, що якщо ЦВК оголосить результати в крайній строк, 10 квітня, то громадяни нашої країни зможуть звернутися із заявами про зміну місця голосування лише протягом п'яти днів. Крім того, зазначається процедура голосування українців за кордоном, яка більш ніж недосконала. Як відомо, за межами країни на даний момент знаходиться понад 4 мільйонів наших співгромадян, однак у виборчі списки потрапляють лише ті з них, хто перебуває на консульському обліку, а це менше 500 000 чоловік.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці не могли не помітити, як порівняно з минулими президентськими виборами впав рейтинг довіри до Порошенка.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Гриценко розповів, за кого точно не віддасть свій голос у другому турі виборів президента нашої країни.

Також "Знай.uа" писав, що Гройсман після голосування зізнався, за кого віддав свій голос. При цьому він перебував у відмінному настрої і був привітний з усіма.