Ігор Смешко, 63-річний генерал-полковник у відставці, який ще 15 років тому очолював СБУ, а в кінці 90-х - Головне управління розвідки Міноборони України, став справжньою сенсацією першого туру президентських виборів.
Обійшовши лідера Радикальної партії Олега Ляшка та представника "ахметівської" частини "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Ігор Смешко отримав підтримку більше 6% виборців - у цифрах цифрах це понад 1,1 млн голосів виборців.
Про те, за кого закликаттиме своїх виборців голосувати у другому турі Ігор Смешко, пише видання "Страна", посилаючись на інформацію джерела з оточення генерал-полковника.
За словами співрозмовника видання, наразі команда Смешка активно готується до парламентських виборів. І хоча рішення щодо того, кого підтримає колишній очільник СБУ, ще нема, але не виключено, що позиція Смешка буде залежати від того, що йому запропонують два основні кандидати.
"Ігор Смешко має всі шанси отримати посаду міністра оборони або глави СБУ при президенті Зеленському", - вважає політолог Анатолій Октисюк.
У той же час, в оточенні Петра Порошенка кажуть, що і у чинного президента є ідеї щодо Смешка.
"Обговорювалися різні варіанти. Від посади, яку займав Гладковський (заступник секретаря РНБО), до міністра оборони. Таким чином, Порошенко повторить хід Кучми, який призначив Євгена Марчука, який зайняв в 1999 році четверте місце на виборах, секретарем РНБО після першого туру", - кажуть джерела.
Однак джерело із близького оточекння Смешка, каже, що він не піде на пропозицію Порошенка.
"Його 6% не врятують Порошенка від поразки, а репутацію він заплямує однозначно. Я точно не знаю як надійде Ігор Петрович, але можу припустити, що якщо йому надійде пропозиція від Зеленського ще до другого туру виборів зайняти якусь серйозну посаду - наприклад, пост глави СБУ або міністра оборони, то він дасть свою згоду і підтримає Зеленського. Якщо ж Зеленський цього не зробить, то в закриті двері ніхто ломитися не буде. Він піде на вибори в Раду і заведе свою фракцію. А там буде видно".
У той же час, сам Ігор Смешко заявив, що не підтримає в другому турі ні чинного главу держави Петра Порошенка, ні його конкурента Володимира Зеленського. Про це він написав у себе в Facebook.

Нагадаємо, Смешко розповів, кого підтримає в другому турі виборів

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Ігор Смешко виявився важливою фігурою в президентських виборах

Також Знай.ua" писав, яким чином Смешко поплутав карти Тимошенко і Гриценка

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще