Нещодавно кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що не має жодних планів щодо Томосу, які могли б нашкодити автокефалії. Водночас у штабі шоумена заявили про підтримку Православної церкви України та історичність події надання Томосу. Однак очільник ПЦУ Епіфаній зазначив, що нічого не чув про підтримку церкви з вуст самого Зеленського.

Про це Епіфаній сказав у ефірі телеканалу "Прямий".

Митрополит Київський і всієї України зазначив, що оцінювати варто не обіцянки, а реальні справи, "які були зроблені свого часу і будуть робитися в майбутньому".

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

"Тому я б не хотів, щоб на цьому питанні в майбутньому спекулювали. Але реально оцінювали людей за їхніми вчинками: хто і що зробив реально, а не обіцяє в майбутньому щось зробити", – повідомив Епіфаній він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зазначити, що нещодавно радниця Володимра Зеленського з правових питань Ірина Венедиктівна на одній із прес-конференцій зазначила, що "Україна – світська держава, але отримання Томосу є дуже важливим для нашої самоідентичності". За її словами, держава повинна і буде захищати ці питання.

За словами представниці передвиборного штабу, політик зробить все можливе для захисту "досягнення" Києва.

"Для нашої державності та ідентичності отримання Томосу — найважливіше. Тому це святі речі, на які, звичайно ж, ніхто зазіхати не буде, а буде підтримувати всіма способами". Ірина Венедиктівна

Томос для України
Томос для України

Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

Нагадаємо, що блогер та журналіст Денис Казанський вказав на прорахунки чинного глави держави та кандидата у президенти Петра Порошенка, порівнявши його політтехнологію зі стратегією Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Зеленський відкрито заявив, з ким домовлятиметься: "вам просто запудрили мозок".

Також "Знай.ua" писав про те, що Володимир Зеленський пояснив, як закінчити війну на Донбасі.