Російська агресія стала найбільшим провалом президента РФ Володимира Путіна. Окрім того він припустився й ряду інших вагомих помилок.

Про це заявив заступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофер Робінсон в інтерв'ю газеті Wiener Zeitung.

Американський дипломат відповів на запитання щодо ролі України між відносинами США та Росії. За його словами, агресія Росії лише посприяла прозахідному курсу України.

"Без імплементації Мінських домовленостей поліпшення відносин не буде. Україна стала найбільшим провалом Путіна. Якщо в його планах було перешкодити тому, щоб Україна вийшла на прозахідну орбіту, то своєю агресією проти Києва він досяг зворотного – Київ взяв чіткий прозахідний курс, Україна прийняла рішення на користь Європи та проти Росії", - сказав Крістофер Робінсон.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він додав, що кращий спосіб перекреслити цілі Росії в Україні – "це спільно сприяти тому, щоб Україна йшла до економічного та політичного успіху".

Представник Держдепу США Крістофер Робінсон також зазначив, що список провалів Путін дуже великий. Серед них, зокрема, і "невдала спроба путчу в Чорногорії, безрезультативна спроба підірвати переговори між Північною Македонією та Грецією".

Окремо в інтерв'ю американський дипломат прокоментував і будівництво Росією газопроводу "Північний потік-2", який, за його словами, збільшить залежність Європи від російських енергоресурсів і сповільнить перехід Європи на альтернативну енергетику.

"Збільшення залежності Європи від російських поставок енергії не є гарною ідеєю. Росія не надійний партнер. Крім того, "Північний потік -2" сповільнить рух Європи в напрямку альтернативної енергії. Коротко кажучи: "Північний потік" – не в європейських інтересах, цей проект слід розглядати не через економічну призму, а з геополітичної перспективи", - переконаний Робінсон.

Нагадаємо, що в Росії розповіли, коли Путін зважиться на повномасштабне вторгнення: лише одне його зупиняє.

Як повідомляв "Знай.ua", близький соратник Путіна раптово помер: забагато знав.

Також "Знай.ua" писав, що всі таємниці Путіна несподівано розкрила колишня дружина: бив, принижував, знущався, накачував наркотиками.