Микола Ковальов був директором ФСБ з 1996-го по 1998 роки.

Він помер на 70-му році життя після тривалої хвороби.

Микола Ковальов

Про це повідомляється в некролозі, який опублікований на сайті нижньої палати Федеральних Зборів РФ у п'ятницю, 5 квітня.

На посаду директора ФСБ Ковальов заступив між першим і другим туром президентських виборів у Росії 1996 року, замінивши Михайла Барсукова, якого тодішній президент Росії Борис Єльцин відправив у відставку через конфлікт з керівником його виборчого штабу Анатолієм Чубайсом.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Замах на Березовського

У листопаді 1998 року олігарх і заступник Радбезу Росії Борис Березовський пред'явив звинувачення Миколі Ковальову в тому, що він не провів "об'єктивного розгляду" ймовірного замаху на нього.

Борис Березовський
Борис Березовський

Трохи пізніше російські спецслужби, серед яких значився підполковник Олександр Литвиненко, на спеціальній прес-конференції заявили, що керівництво Управління з розробки і припинення діяльності злочинних об'єднань ФСБ наказало їм покінчити з Березовським.

За їх словами, спецслужби почали зловживати роботою відразу після того, як Ковальов очолив ФСБ.

ФСБ
ФСБ

За словами Ковальова, за його наказом спецслужби провели службове розслідування, але доказів підготовки вбивства Березовського не знайшли.

Путін, у свою чергу, сказав, що ФСБ нічого не порушила.

У 1999 році Ковальова обрали депутатом Держдуми, де він працював до самої смерті.

У різний час був головою комісії по боротьбі з корупцією і очолював комітет у справах ветеранів. У Думі нинішнього скликання Ковальов входив до комітету з безпеки.

Нагадаємо, Путін епічно зганьбився з новим двійником

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Стало відомо, коли Путін зважиться на повномасштабне вторгнення

Також Знай.ua" писав про те, що Кремль призначив нового "наглядача" за Україною