Затамувавши подих, не тільки Україна, але і світ, стежить за передвиборчими перегонами в Україні. Ситуація складається дійсно нестандартна - у чинного президента Петра Порошенко, який балотується на другий термін, в конкурентах відомий шоумен і комік Володимир Зеленський. І хоча деякі злі язики називають Зе!Слугу Народу "клоуном" і "маріонеткою", електоральні симпатії явно на його боці.

Свіжі соціологічні дані з рейтингами кандидатів у президенти України напередодні другого туру виборів 2019 оприлюднила журналістка Соня Кошкіна в своєму Telegram-каналі.

Вона розкрила дані опитування Центру Разумкова, які показують, що у другому турі українці голосували б наступним чином:

Відмовилися відповісти на питання – 9,7%. Не визначилися – 20,4%.

"Добавку" рейтингів оприлюднили в Telegram-каналі Зе!Команди.

"Володимир Зеленський займає лідерські позиції — 71%, Петро Порошенко має лише 29% серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі і визначився з вибором.

Цікавий факт з результатів опитування: близько 30% вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 55% — протилежної думки. А це доводить, що після І туру президентських виборів позитивні оцінки напрямку розвитку країни зросли майже удвічі! І це кайф, адже ми доклали до цього багато зусиль!"

Нові закриті рейтинги

Варто відзначити, що свої цифри перед другим туром виборів призводить і генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

“Якщо виходити тільки з передвиборчих опитувань, то ми людям ставили питання, як вони будуть голосувати у другому турі. Там розстановка була 40 на 20. Далі ми дивилися, за кого будуть голосувати люди, які в першому турі віддали свої голоси за інших кандидатів. Видно, що до Порошенко переходили електорати трохи від Юлії Тимошенко– близько 10%, до Зеленському – 30%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у штабі Петра Порошенка сказали, коли і куди він прийде для участі в дебатах з Володимиром Зеленським

Також "Знай.ua" писав, Зеленський почав представляти свою команду: кандидат у президенти назвав головних радників.