Національне антикорупційне бюро викликало на допит соратника президента Петра Порошенка і заступника глави фракції БПП Ігоря Кононенко і бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів.

Про це НАБУ повідомив журналістам "Радіо Свобода".

"З урахуванням відомостей, викладених у розслідуванні, Національним бюро викликані на допит особи, які згадуються у відповідному сюжеті, в тому числі Кононенко І.В., Суркіс Г.М., Суркіс І.Р", - йдеться у відповіді НАБУ на запит журналістів.

Ігор Кононеко

Раніше журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднили записи телефонних розмов за участю соратника президента Кононенко та братів Суркісів, на яких обговорювали схему з виведення сотень мільйонів гривень з державних обленерго.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Після виходу розслідування "П. дав добро", редакція за запитом НАБУ передала детективам записи розмов Дмитра Крючкова з Ігорем Кононенко і братами Суркісами — згодом їх долучили до матеріалів офіційного розслідування.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Ігор Кононенко не відповідав на дзвінки з проханням про коментарі та на повідомлення зі списком питань. Після виходу розслідування він анонсував позов проти видання "Радіо Свобода" в закордонний суд і скасував обіцяне інтерв'ю.

Президент Петро Порошенко, попри численні прохання, не коментував "Схемам" дані про причетність свого соратника Кононенко до діяльності компанії ВАТ "енергомережі" та її керівника Дмитра Крючкова. Але тепер заявив, що не знав про це.

Нагадаємо, штаб Порошенка замість Путіна помістив на борди Зеленського з Галкіним: фото.

Як повідомляв "Знай.uа", українці різко звернулися до Порошенка: "Коли ти підеш, барига?".

Також "Знай.uа" писав, Макрон прийме Зеленського та Порошенка в один день: чого очікувати від зустрічі.