Команда кандидата у президенти Володимира Зеленського заявила про те, що в Україні намагаються зірвати другий тур виборів.

Про це йдеться в повідомлення на офіційному Telegram-каналі "Зе!Команди".

"У деяких регіонах зараз великий недобір людей у дільничні комісії. Це може свідчити про спроби зірвати вибори як в конкретних містах, так і по всій країні. Зараз у нас є інформація, що така ситуація зафіксована в Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській областях та в Києві", - йдеться в повідомленні.

У повідомлення команди Зеленського пояснили причини такої проблеми. Вони заявили, що кандидат у президенти та чинний президент України Петро Порошенко подав недостатнє число людей для формування самих комісій.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Згідно із законом України, якщо бракує людей, їх мають подати окружні комісії. Вони повинні це зробити за допомогою місцевих органів влади. Однак за словами команди Зеленського, органи місцевої влади цього не роблять, показуючи або "свою неспроможність, або умисний саботаж процесу організації виборів".

Деякі окружні комісії та їхні керівники звертаються до людей навіть у соцмережах та ЗМІ з проханням долучитися до роботи комісії. У понеділок, 15 квітня — останній день, коли можна подати документи для участі.

"У Зе!команди ситуація в регіонах під контролем, ми активно беремо участь у доформуванні дільничних комісій. Ми не дамо зірвати вибори чи зробити їх менш якісними для виборців!" - наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, що "Компроміс досягнуто": хто стане зірковим спадкоємцем Зеленського у "Кварталі".

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Порошенко послав дурнів богу молиться": Геращенко розповів про скандал з повістками Зеленському.

Також "Знай.uа" писав, що українці винесли вердикт Порошенку: "Це не урок, а виключення зі школи за погану поведінку".