Нинішня президентська кампанія, напевно, є найбруднішою за всю історію України. Причому вся грязь ллється тільки на одного кандидата - Володимира Зеленського, якого звинувачують у всіх смертних гріхах і вже встигли охрестити наркоманом. Причому його опонентам все одно, що він публічно здав аналізи, які підтвердили в його крові відсутність наркотичних речовин.

Чорний піар

Тема наркоманії Зеленського - стала для прихильників Порошенка ідеєю фікс. Давно вже все зрозуміли, що лідер «Кварталу 95» ніякий не наркоман. Це підтвердив і його друг дитинства Денис Манжосов, який по ідеї «порохоботів» повинен був дістати скелет із шафи Зеленського, але навіть він прямо сказав, що шоумен не приймає ніякі наркотики.

В силу цього, так як фактів у прихильників Порошенка немає, вони намагаються цю думку донести іншими способами. Перед другим туром розгорнулася справжня чорна кампанія проти Зеленського: спочатку в будинках з'явилися листівки з написами, що Зеленський наркоман, потім вони пішли гуляти по інтернету, зараз же стали випускати саморобні газети.

Одна з таких «газет» потрапила в руки кореспонденту Знай.ua, її нам передало джерело з однієї київської друкарні. Називається вона «Вісник асоціації наркологів України». Чи варто говорити, що подібної газети не існує в Україні, та й подібної асоціації теж. І вихідні дані також не вказані на цьому «папірці», тому, найімовірніше, вона була просто надрукована на кольоровому принтері.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На першій же шпальті цієї «газети» написана відверта брехня - «Кандидат у президенти Володимир Зеленський категорично відмовляється здавати аналізи, щоб зняти підозри, що стосуються його можливої ​​наркотичної залежності».

А похід кандидата в клініку «Євролаб» вони описують, як похід до старого знайомого, де кров у Зеленського брав спеціально навчений актор. Про те, що це теж брехня, також вже всім відомо, Знай.ua свого часу взяв інтерв'ю у цього лікаря і він нам все розклав по поличках. За словами лікаря, Зеленський не приймає наркотики!

Також дивують експерти, які згадуються в статтях. Якщо це публічна людина, то в його словах немає ні слова про Зеленського, але подають це, як ніби він це сказав про нього. Безпосередньо про кандидата в президенти говорять тільки «порохоботи», в газеті ці думки вказані в рубриці «реакція соцмереж».

Ми не полінувалися і знайшли цих «авторів». Здебільшого це люди, які тільки і пишуть, що про політику і у них завжди Порошенко - гарний, Зеленський - поганий. Коли така категоричність, як-то мало віриться такій людині. Можна подумати, що він отримує якусь вигоду за подібні пости, адже так?

Також багато хто з «порохоботів» свої опуси не підкріплює фотографією. І побачити, як людина виглядає, не вдається, як у прикладі з Mason Lemberg.

Зворотній ефект

Взагалі, подібні «газети», які поливають брудом кого б то не було, не можуть викликати довіру у середньостатистичного українця. Виникає питання - навіщо тоді їх робити?!

«Подібні «газети» роблять з двох причин, - пояснив нам політолог Ярослав Макітра. - Вибити Зе і його штаб (змусити рефлексувати) і посіяти дезу серед виборців. Результати досліджень показують, що цей підхід не дає очікуваного ефекту (люди або не вірять або не звертають уваги, тому на рейтингах кандидатів це не відображається)».

Але, за словами експерта, це може мобілізувати виборців Порошенка і посіяти зерно сумніву, яке може прорости вже під час парламентських виборів.

«У той же час, це мобілізувало і виборців Зеленського, яких обурює подібний підхід опонентів, - додав Макітра. - Кампанія стала набагато конфронтаційніше».

Виходить прихильники Порошенка, витрачаючи мільйони гривень на подібний чорний піар, витрачають ці гроші даремно. Так як розумний читач ніколи не повірить подібній «чорнухи» і максимум, як використовує цю газету, так це в туалеті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли про організацію дебатів між кандидатами у президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком, які мають відбутися напередодні другого туру виборів 19 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що журналісти завітали до Кривого Рогу, аби поспілкуватися із знайомим та друзями кандидата у президенти Володимира Зеленського та дізнатися більше про його життя до Кварталу та "слуги народу".